…zoals jullie Vader barmhartig is (13)

Title

Hij geneest wie gebroken zijn en verzorgt hun diepe wonden. (Psalm 147:3)

 

Diepe wonden

De grootheid van God komt tot uitdrukking in zijn barmhartigheid. Dat zien we in deze psalm. ‘Groot is onze Heer en oppermachtig’. En het is de grootheid van Gods barmhartigheid die hier in contact komt met onze gewonde levens. Want op alle mogelijke manieren lopen wij wonden op. We lijken wel op de man die langs de weg ligt, gewond nadat hij was overvallen. Maar gelukkig is daar die barmhartige Samaritaan. Gods barmhartigheid is zo groot dat ons vaak kleine en soms grote leed hem niet onberoerd laten. Hij brengt genezing. Hij verzorgt onze wonden. Het is de heling die Jezus brengt: zijn striemen brengen ons genezing. Dat is de grootheid van een barmhartige God!
Gebed: Hoe goed is het, Vader God, om u te kennen in uw grootheid en uw macht die ook in uw barmhartigheid tot uitdrukking komen. Amen.

Vraag: Welke wonden in jouw leven hebben Gods zorg nodig?

 

Bovenstaande meditatie is ook te lezen op tijdmetJezus.nl. De komende maand staan de dagelijkse meditaties in het teken van de barmhartigheid en daarom verschijnen ze ook op de website van het Diaconaal Steunpunt.