Wortel schieten

De nieuwe veertigdagenkalender van Tear ligt voor je klaar. Tijdens de veertigdagentijd kan je met de hele gemeente meedoen. De kalender biedt voor elk van de veertig dagen een Bijbelse overdenking om stil te staan en een praktische tip om in beweging te komen. Allemaal om je te inspireren tijdens de veertig dagen voor Pasen.

De dagelijkse stukjes zijn geschreven door o.a. Mirjam van der Vegt, Henk Stoorvogel en Otto de Bruijne. De dagelijkse overdenkingen worden afgewisseld met praktische tips, ervaringen, blogs en unieke fotografie.

Geworteld geloof

De schrijvers hebben allemaal hun eigen kijk op het thema. Zo zegt Martine Vonk: “Ik hoop iedere dag weer verder te wortelen in God en van daaruit radicale keuzes te maken in tijd, geld en goed. Veel mensen pikken hier en daar wat van verschillende religies en opvattingen. Dat geeft een potpourri aan ideeën en gedachten, maar is vaak niet geworteld, het kan zomaar weer veranderen. Een geworteld geloof houdt ook stand als het moeilijk is.”

Gezinsschriftje

Bestel de kalender voor jouw gemeente op: www.40dagenkalender.nl. Als aanvulling op de kalender zijn op de www.tear.nl/kalender gratis materialen te downloaden zoals een liturgie voor de Stille Week, programma’s voor kinder- en jeugdwerk (een samenwerking van Tear en Timotheüs en Young and Holy) en een handleiding met gespreksvragen voor kringen geschreven door kerkpionier Oeds Blok. Daarnaast ontvangt iedereen een gezinsschriftje om ook met jonge kinderen de veertigdagentijd bewust te kunnen beleven.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *