Menu

Webinars voor diakenen

Jij bent misschien wel net diaken geworden. Waar ben je dan aan begonnen? Wat wordt er van je verwacht? Wat is je taak en hoe geef je daar invulling aan, ook in deze coronatijd? We helpen je graag op weg. De komende periode organiseren we een aantal webinars om jou als nieuwe diaken op weg te helpen. Daarin staan jouw vragen centraal. Tenminste, als je die even aan ons doorgeeft 😉 Dus geef je vragen door, dan nemen we die mee in een van onze webinars.

Webinar volgen?

De webinars zijn live te volgen via YouTube.

Webinar gemist?

De webinars zijn achteraf terug te kijken via YouTube.

Geef jouw vraag door

Herken je deze vragen? Heb je een andere vraag? Laat het ons weten. Je kunt jouw vragen doorgeven via deze link. Een overzicht van alle vragen die zijn gesteld vind je hier. Je kunt je vragen natuurlijk ook insturen via email (info@diaconaalsteunpunt.nl) of door middel van een appje (06-83944555).

Kan ik in deze tijd wel bij mensen op bezoek? Wat bespreek ik in zo'n bezoek? Je hoort veel over een financiële crisis. Bij ons in de gemeente zien we daar nog niets van. Kijken wij niet goed? Hoe krijgen we deze mensen in beeld?

Over de webinars

De webinars zijn bedoeld om je te inspireren en om je praktische handvatten te geven. Verder staan jouw vragen centraal.

De webinars worden in de avond gegeven en beginnen om 20.15. Om 21.00u ronden we het webinar af. Op dit moment zijn de volgende webinars gepland (een uitgebreidere omschrijving volgt nog).

 • Webinar 1: dinsdag 3 november
  Yes! Jij bent diaken. Een webinar over de basisprincipes van diaconaat en jouw rol als diaken.
 • Webinar 2: dinsdag 17 november
  Hoe kunnen we kerk in de buurt zijn in tijden van corona?
 • Webinar 3: dinsdag 1 december
  Omzien naar elkaar – hoe doe je dat? Een webinar met tips en voorbeelden.

Aanmelden

Vul het formulier in om je aan te melden voor een of meer webinars.


  3 november: Yes! Ik ben diaken (Dit webinar kun je terugkijken) 17 november: Hoe kunnen we kerk in de buurt zijn in tijden van corona? 1 december: Omzien naar elkaar – hoe doe je dat? Een webinar met tips en voorbeelden.

  Diaconaal Steunpunt is

  Derk Jan Poel

  Teamleden van Diaconaal Steunpunt