Vluchtelingendienst – Wat mag het jou kosten?

Gave en ZOA organiseren op zaterdag 18 juni in Amersfoort de Vluchtelingendienst.

Er gaat bijna geen dag voorbij of vluchtelingen komen in het nieuws. Onrust en oorlog in Midden-Oosten doet vele mensen vluchten. De meesten zoeken bescherming in eigen regio, relatief een klein deel waagt de gevaarlijke overtocht naar Europa. Politici proberen de grenzen te sluiten om het aantal vluchtelingen te verminderen. Maar de vluchtelingenproblematiek blijft groot. Er zijn geen simpele oplossingen.

Vluchtelingendienst

Wij kunnen de vluchtelingencrisis niet oplossen, maar kunnen wel iets betekenen voor mensen die alles achter moesten laten. In de zaterdag voor Wereldvluchtelingendag organiseren Gave en ZOA daarom de Vluchtelingendienst. We willen samen de vluchtelingen hier én daar in gebed bij God brengen, luisteren naar hun indrukwekkende verhalen, ons verootmoedigen, ons verlangen uitzingen en ontdekken welke weg God ons door Zijn Woord wijst. Samen denken we na over de vraag wat het ons mag kosten om deze mensen hoop te geven.

Praktisch

Wereldvluchtelingendag (20 juni) is door de Verenigde Naties ingesteld ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van het Vluchtelingenverdrag. De deuren van de kerk staan wagenwijd open voor iedereen die met ons mee wil doen.

  • St. Joriskerk, Hof 1, Amersfoort
  • Zaterdag 18 juni, 19.30-21.30 uur (om vooraf een vluchteling-ervaring mee te maken, raden we u aan op tijd te komen). Programma van de dienst start om 19.45 uur.
  • Met o.a.: Henrieke Hommes, Zmnako Karem, Elise Mannah, Jan Pieter Mostert, Katrina, Gert-Jan Segers en Samer Younan.
  • Toegang: gratis (collecte)
  • Bereikbaarheid: Met auto: betaald parkeren in garage De Flint, daarna vijf minuten lopen. Met openbaar vervoer is het vijftien minuten lopen vanaf Centraal Station.