Menu

Verwendag voor moeders

Moeder zijn van kleine kinderen is mooi, maar niet altijd gemakkelijk. Door allerlei omstandigheden kan het extra zwaar zijn. Bijvoorbeeld omdat de grootouders ver weg wonen, of als er relationele of financiële problemen zijn. Het is dan heerlijk om tijd voor jezelf te hebben en lekker verwend te worden.

Hoe het werkt

Speciaal voor deze moeders organiseert de Norbertusparochie in Sappemeer jaarlijks een ‘verwenochtend’. Op deze ochtend is een kapster aanwezig, een schoonheidsspecialiste, een pedicure en een nagelstyliste. De moeders konden onder professionele begeleiding een bloemstukje maken. Hun kinderen werden opgevangen in een speelruimte. Bij een tafel van de kledingbank mochten de moeders leuke kinderkleding uitzoeken en natuurlijk was er allerlei lekkers. Zo kwamen in de pastorie van deze katholieke kerk een aantal moeders even ’op adem’.

Voor moeders die er alleen voor staan, organiseerde een gemeente in Zwijndrecht een dag om er even helemaal uit te zijn, de zomer te proeven en je eens heerlijk te laten verwennen! Na een kop koffie, thee en iets lekkers konden de moeders genieten van heerlijke verwenmomenten (massage, luxe gezichtsverzorging), een creatieve workshop, een heerlijke lunch en de mogelijkheid om te praten en te bidden. De kinderen in de basisschoolleeftijd gingen met elkaar naar een indoor-speelparadijs.

In Hoofddorp is een dependance van een middelbare school omgebouwd tot noodwoningen voor alleenstaande moeders die tijdelijk nergens anders terecht kunnen. Vanuit CGK De Graankorrel, die elke zondag in de school tegenover dit gebouw haar diensten houdt, wilde een klein groepje vrijwilligers deze moeders in het zonnetje zetten. Na een zondagse dienst verrasten ze de moeders met een high tea en verwenbehandelingen voor nagels, haar en gezicht. Ook werd er een bingo gespeeld waarbij prachtige prijzen te winnen waren voor zowel de moeders als de kinderen. Elk kind ging die middag met een cadeautje naar huis.

Zelf een verwendag organiseren

Misschien ken je zelf moeders die het moeilijk hebben, of kun je via de maatschappelijke organisaties of de gemeente in contact komen met moeders die wat extra aandacht verdienen. Vaak zijn er binnen de kerkelijke gemeente veel mensen te vinden die iets kunnen aanbieden: kappers, schoonheidsspecialisten, bloemisten, een bakker, enz. Daarnaast zijn er mensen nodig die een leuk programma samenstellen en daarbij de kinderen niet vergeten.

Diaconaal Steunpunt is

Derk Jan Poel

Teamleden van Diaconaal Steunpunt