veertig gezinshuisplekken voor kinderen gezocht

Het Leger des Heils zoekt dertig tot veertig gezinshuisplekken voor kinderen die nergens anders terecht kunnen. De situatie is nijpend. ‘We hebben een wachtlijst en worden wekelijks gebeld voor plekken, die we op dit moment helaas niet kunnen bieden vanwege ons tekort aan ouders.’

Gezinshuizen zijn een kleinschalige vorm van jeugdhulp waarbij meerdere jeugdigen tot 18 jaar worden opgenomen in het eigen gezin van de gezinshuisouders. Op professionele wijze bieden de gezinshuisouders 24/7 verzorging, opvoeding en hulpverlening aan jeugdigen met complexe en meervoudige problematiek. Daarnaast helpen een veilige omgeving en positieve ervaringen met het leven de jeugdigen ook om sociaal-emotionele problemen te verwerken en ontwikkelingsachterstanden in te halen.

Gezinshuisouders

Voor jeugdigen die voor kortere of langere tijd niet thuis kunnen wonen, is een vervangende gezinssituatie de beste optie. Soms is de problematiek van de jeugdige en/of het systeem echter zo complex dat plaatsing in een pleeggezin (nog) niet mogelijk is. In dat geval kunnen onze gezinshuisouders met hun eigen kerngezin toch een gezinssituatie bieden voor deze jeugdigen. Er kunnen twee tot vier kinderen wonen in een gezinshuis. Dit houdt in dat er minimaal twee kinderen opgenomen worden in het eigen huis en gezin van de gezinshuisouders of dat zij verhuizen naar een dienstwoning in Amersfoort waar er vier kinderen worden opgenomen. Zomaar kinderen opnemen kan niet; het gezinshuisouderschap is een serieuze functie waarvoor men moet solliciteren bij het Leger des Heils.

Voor meer informatie over de vacature kun je een kijkje nemen op www.werkenbijhetlegerdesheils.nl.

 

afbeelding: Leger des Heils

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *