Vakantiegeld delen

Minima kunnen dankzij diaconaal project toch op vakantie.

De maand mei is de maand waarop veel werknemers een vakantietoeslag op hun maandsalaris ontvingen: een stukje extra inkomen. Voor velen onder ons is die jaarlijkse toelage vanzelfsprekend. Toch geldt dit niet voor iedereen. Zeker in deze tijd van recessie. Een moeder met drie kinderen of een echtpaar met AOW en hoge zorgkosten. Vanwege een krappe beurs is op vakantie gaan voor hen geen optie. Met steun vanuit de kerkelijke gemeente kunnen ze er deze zomer toch op uit.

Eenvoudig

De actie Vakantiegeld Delen voorziet op diverse plaatsen in Nederland in een behoefte. De opzet is eenvoudig: iedereen die een vakantietoeslag ontvangt kan naar eigen inzicht een deel hiervan afstaan. Het bedrag dat zo bijeen wordt gebracht, wordt verdeeld onder mensen en gezinnen die van een minimum rond moeten komen. Door een deel van hun vakantiegeld af te staan, maken gemeenteleden het ook voor minima mogelijk te genieten van bijvoorbeeld een week op een camping of een park, of een paar dagjes uit te beleven. Een projectgroep Vakantiegeld Delen is verantwoordelijk voor het inzamelen én uitdelen van het vakantiegeld.

Voorbeelden

De actie Vakantiegeld Delen wordt in verschillende plaatsen gehouden. Lees hier meer over een eerdere actie in Amersfoort. Ook de hervormde gemeente in Ede heeft jaarlijks een actie om vakantiegeld te delen. En in Apeldoorn werken verschillende kerken op dit terrein nauw samen.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *