Uitnodiging voor kerkproeverij 10 september

Een gastvrije gemeente zijn waar iedereen zich welkom voelt. Dat is een streven dat we allemaal wel herkennen, maar wanneer heb je voor het laatst echt iemand uitgenodigd om mee te gaan naar de kerk?

Kerkproeverij is een landelijke campagne die in het weekend van 9 en 10 september kerken de gelegenheid biedt om gasten vrijblijvend uit te nodigen voor een dienst.Een initiatief dat de Raad van Kerken heeft genomen en dat opgepakt is door landelijke en plaatselijke kerken. De Kerkproeverij laat niet alleen mensen proeven aan de kerk, maar helpt de kerk ook om missionair te groeien. Want de ander uitnodigen om naar de kerk te gaan, dat is niet altijd makkelijk.

De Plantagekerk in Zwolle doet ook mee:

Vijf tips

De praktijk leert dat het spannend is om iemand uit te nodigen een keer mee te gaan naar de kerkdienst.

  1. Denk goed na over wie je uitnodigt. Mensen uitnodigen met wie je weinig relatie hebt, werkt meestal niet. Het gaat om buren, kennissen of vrienden die niet (meer) naar de kerk gaan maar met wie je een relatie hebt, die jou vertrouwen.
  2. Houd de uitnodiging luchtig, vrijblijvend: “Zou het je wat lijken om een keer mee te gaan naar mijn kerk? Ik zou het in ieder geval leuk vinden. Deze zondag is speciaal voor gasten,voor vrienden en kennissen die wel eens mee willen.”
  3. Nodig mensen persoonlijk uit, niet via een briefje door de brievenbus.
  4. Je kunt verwijzen naar de landelijke campagne. “Je hebt misschien gehoord van ‘Kerkproeverij?’ Mijn kerk doet er ook aan mee. Ik zou het leuk vinden als je met me mee zou gaan…”
  5. ‘Succes’ is niet als mensen ‘ja’ zeggen. ‘Nee’ is ook een antwoord.

Kijk voor meer informatie op www.kerkproeverij.nl of op www.gkv.nl/kerkproeverij.

Klik hier om te kijken welke kerken meedoen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *