Menu

Training gespreksvaardigheden

In een training van 1 of 2 avonden gaan we aan de slag om twee dingen te leren: contact leggen en verdiepend luisteren. Je leert over de drempel van je eigen aarzeling te stappen. En je leert hoe je een ander kunt hulpen over zijn of haar schuchterheid of schaamte te stappen. Na de training weet je hoe contact maakt op zo’n manier dat de ander blij is je even gesproken te hebben! En je leert hoe je een ander tevoorschijn kunt luisteren, juist ook bij spannende onderwerpen. De training biedt daarvoor een veilige setting en een leuke oefensfeer, waarin je oefent met echte óf eigen situaties.

Vier modules

We hebben vier modules ontwikkeld van gemiddeld 45 tot 55 minuten lang. Op één avond komen twee van de vier modules aan bod:

  • Yes, contact! In deze module leer je afstemmen op de ander. Je leert wat een goede basishouding is om oprecht belangstelling in de ander te tonen.
  • Samen vat je het. In deze module leer je samenvatten. Dit is handig om om te checken of je de ander hebt begrepen. Ook leer je samenvatten van dilemma’s (zowel van gevoel als verstand).
  • Wees een OEN. Deze module leert je Open, Eerlijk en Nieuwsgierig te zijn.
  • Niet vragen, maar prikken. In deze module leer je dieper insteken op spannende onderwerpen door actief te luisteren en het geven van reflecties onder het oppervlak.

Opbouw

Elke module bestaat uit:

  1. een praktische introductie
  2. een stukje theorie en een bijpassende checklist
  3. een aantal oefeningen die gedrag en vaardigheden inoefenen
  4. leesmateriaal en filmpjes

Vraag een training aan

Deze training kunnen we op locatie aanbieden voor €360,- per avond. Dit is inclusief materialen en exclusief reiskosten.

Diaconaal Steunpunt is

Derk Jan Poel

Teamleden van Diaconaal Steunpunt