Podcast meditaties over vluchtelingen

Op de website van Bidden Onderweg vind je een Bijbels gebedstraject rond het thema van de vluchtelingen: zeven gebedspodcasts, voor groepen én voor individuen.

De podcasts gaan in op de verschillende aspecten omtrent het vluchtelingenvraagstuk, zoals het verlenen van gastvrijheid. Tijdens elke podcast luister je naar bijbelverzen. Verder worden daarbij overdenkingen over de tekst aangedragen. De podcast is voorzien van muziek, waarbij vluchtelingen de zang verzorgen.

Wat

Deze retraite bestaat uit zeven opeenvolgende gebedspodcasts. Elk gaat in op een verschillend aspect  van het op de vlucht zijn en het verlenen van gastvrijheid. Vooraf is er een inleidende podcast en aan het einde een slotpodcast.  Bij het begin van elke gebedstijd wordt een stilte-oefening aangeboden en aan het einde een terugblik. Elke podcast bestaat uit Bijbelverzen, muziek – vaak gezongen door vluchtelingen – en vragen om het Bijbelverhaal in het eigen leven binnen te laten komen.

Waar

Op biddenonderweg.org/vluchtelingen kan je de audio-retraite beluisteren. Je kan ze ook downloaden op je smartphone of tablet via de App van Bidden Onderweg (iOS en Android). Klik dan in het menu op ‘vluchtelingenretraite’.

afbeelding: flickr.com