Op de vlucht: leef 24 uur als vluchteling

Hulporganisatie ZOA organiseert het evenement ‘Op de Vlucht’. Deelnemers ervaren 24 uur lang wat het betekent om als vluchteling te leven. Het evenement wordt gehouden op 16 en 17 juni 2017 in de buurt van Apeldoorn.

Dit is de tweede keer dat hulporganisatie ZOA het evenement Op de Vlucht organiseert. Met het evenement wil zij deelnemers laten ervaren wat vluchtelingen doormaken en waarom hulp nodig is. Met professionele veiligheidsacteurs worden realistische scenario’s nagebootst die vluchtelingen kunnen ervaren. Op de Vlucht is een uitdaging en niet alleen maar ‘leuk’, maar voor meer dan 65 miljoen vluchtelingen de dagelijkse realiteit.

Leven als vluchteling

Na afloop van Op de Vlucht in 2015 gaven deelnemers aan dat ze veel geleerd hadden over vluchtelingen. Oud-deelnemer Matthijs vertelde over zijn ervaring: Tijdens Op de Vlucht besefte ik pas echt hoe makkelijk wij omgaan met onze welvaart en vrijheid. Al met al was dit een ervaring waar ik dankbaar voor ben, het heeft mijn kijk op vluchtelingenkampen geheel veranderd. Ik ben vooral dankbaar met mijn douche, warme bed en veiligheidsgevoel, die -helaas- voor miljoenen vluchtelingen niet bestaan.

Aanmelden

Op de Vlucht vindt plaats op 16 en 17 juni 2017 ‘in de buurt van Apeldoorn’. Waar precies, dat wordt nog niet gecommuniceerd. Een vluchteling weet immers ook niet waar hij naartoe gaat. Het evenement is erg realistisch en daarom is de leeftijdsgrens gelegd op 16 jaar. Aanmelden kan via www.opdevlucht.nl.

De opbrengst van het evenement gaat naar vluchtelingen in Afrika, Azië en het Midden-Oosten.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *