Menu

Online meeting kerk en corona

ondersteuning, inspiratie en uitwisseling

Gemeente zijn op afstand

De eerste weken kerk in corona-tijd liggen achter ons. We streamen onze diensten inmiddels massaal online. Maar hoe blijven we als gemeente, ook als het langer gaat duren, met elkaar verbonden? Waar lopen we dan tegen aan? Welke mooie ideeën ontstaan er in de praktijk?

Daarover gaan we graag in gesprek tijdens onze online meetings kerk en corona. In deze online meetings is er ruimte voor vragen en voor het delen van ideeën. We hebben een team met mensen uit verschillende organisaties (Steunpunt KerkenwerkKerkenraden SteunpuntMissionair SteunpuntJeugdwerk Steunpunt en het Praktijkcentrumklaar staan, die je graag adviseren. Je kunt je aanmelden voor de eerstvolgende online meeting via de link hiernaast. Deelname is gratis. Voorlopig is het ons idee om elke twee weken een online meeting te organiseren.

Hoe werkt het?

Elke twee weken hebben we een aantal onderwerpen waarover we in gesprek gaan. Je meld je aan voor de online meeting naar keuze. We bieden de online meeting aan van 13.00-14.00 en van 16.00-17.00. Je kunt de tijd kiezen die voor jou het beste uitkomt. Na aanmelding krijg je een e-mail met daarin een link naar de online ontmoeting. Je bent van harte welkom! We kijken er in elk geval naar uit om jou in een volgende meeting te ontmoeten!

Wil jij erbij zijn? Geef je dan nu op voor de eerstvolgende online meeting.

Sessies komende meeting
Aanmelden

Eerstvolgende meeting
28 april

sessie 1: 13:00-14:00
sessie 2: 16:00-17:00

Volgende meeting
12 mei

Voor wie?
Alle werkers in de kerk (betaald en vrijwillig).

Kun je deze data niet? Geen probleem, we zijn er om de twee weken!

Zoom

Voor het online corona-spreekuur maken we gebruik van het programma Zoom. Je kunt dit programma gratis downloaden. Met onze handleiding voor het online spreekuur helpen we je snel op weg naar een goede online ontmoeting. Kom je er toch niet uit? Neem dan gerust contact met ons op.

videocalling

Veel gestelde vragen over de online meetings

De online meeting kerk en corona is een initiatief van:

Steunpunt Kerkenwerk, Diaconaal Steunpunt, Kerkenraden SteunpuntMissionair SteunpuntJeugdwerk Steunpunt, Praktijkcentrum en het CGJO.

Diaconaal Steunpunt is

Derk Jan Poel

Teamleden van Diaconaal Steunpunt