Menu

In een wekelijks moment van afstemming tussen minister Grapperhaus en vertegenwoordigers van kerken is nadrukkelijk de zorg uitgesproken over gemeenten die de grens van 30 personen opzoeken bij samenkomsten.

Het aantal van maximaal 30 personen geldt alleen voor uitzonderlijke situaties zoals uitvaarten. In alle andere gevallen is het schadelijk voor de beeldvorming richting kerken en is het risico voor de volksgezondheid te groot. Zo mogelijk komen er verdere beperkende maatregelen wanneer kerken zich hier niet aan houden. Daarom met klem de oproep om online samenkomsten te organiseren met een minimaal aantal mensen dat hiervoor nodig is.

Als tweede punt is de toegang voor predikanten en geestelijk verzorgers tot instellingen besproken. Het ministerie van VWS is hiermee bezig en het verzoek is om praktijkvoorbeelden van weigering van toegang te verzamelen. Zodat we samen vanuit praktijkvoorbeelden bij kunnen dragen aan de best mogelijke en haalbare zorg voor zieken en kwetsbare mensen in deze tijd. Reacties graag naar info@steunpuntkerkenwerk.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Diaconaal Steunpunt is

Derk Jan Poel

Teamleden van Diaconaal Steunpunt