Menu

Dit jaar organiseert de CGK/NGK Groningen voor de vierde keer een Week van de Barmhartigheid. Dit jaar van 1 december tot en met 7 december. Wat houdt een week van barmhartigheid in?

“We hebben gemerkt dat er best veel mensen eenzaam zijn. En dan niet alleen ouderen, maar ook jongeren om ons heen. Wanneer iemand ziek is, doet het je goed als je een kaartje krijgt. Dan pas besef je wat aandacht met je doet. Daar willen we met de week van barmhartigheid op inspelen.”

De taakgroep Missionair biedt gemeenteleden daarom een kaarsje aan, waar ook een kaartje aan zit met een Bijbeltekst. Die kunnen dan uit de kerk worden meegenomen en worden gegeven aan iemand die wel een bezoekje of een kaartje zou waarderen. We kennen allemaal wel zo iemand. Je kunt natuurlijk ook zelf iets verzorgen. Het kost je niet veel tijd, maar je maakt er mensen in je omgeving blij mee. Het is een mooie manier van omzien naar een ander.

“We kiezen bewust voor de maand december. Die maand benadrukt vaak de eenzaamheid. Het is een familiemaand waarbij het draait om gezelligheid en met elkaar dingen doen. Maar wat als je nu weinig mensen om je heen hebt? Dan zie je met name tegen deze maand december omhoog. Het lijkt ons een mooi idee dat meer kerken in Nederland hieraan mee gaan doen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Diaconaal Steunpunt is

Derk Jan Poel

Teamleden van Diaconaal Steunpunt