Menu

We staan aan het begin van een nieuw seizoen en zitten nog midden in de corona crisis. Jij bent misschien wel net diaken geworden. Waar ben je dan aan begonnen? Wat wordt er van je verwacht? Wat is je taak en hoe geef je daar invulling aan, ook in coronatijd? We helpen je graag op weg. Stel ons je vragen, dan nemen we die mee in onze webinars voor diakenen.

De komende periode organiseren we daarom een aantal webinars, juist ook om jou als nieuwe diaken op weg te helpen. Daarin staan jouw vragen centraal. Tenminste, als je die even aan ons doorgeeft 😉

Kan ik in deze tijd wel bij mensen op bezoek? En hoe pak ik dat dan aan?
Je hoort veel over een financiële crisis. Bij ons in de gemeente zien we daar nog niets van. Kijken wij niet goed? Hoe krijgen we deze mensen in beeld?

Wat is jouw vraag?

Herken je deze vragen? Heb je een andere vraag? Laat het ons weten. Je kunt jouw vragen doorgeven via deze link. Een overzicht van alle vragen die zijn gesteld vind je hier. Je kunt je vragen natuurlijk ook insturen via email (info@diaconaalsteunpunt.nl) of door middel van een appje (06-83944555).

Webinars voor diakenen

De webinars worden in de avond gegeven en duren maximaal een uur. Meer informatie volgt op korte termijn. Op dit moment willen we vooral een beeld krijgen van jullie vragen. Geef die dus vooral aan ons door!  

Yes! Ik ben diaken vernieuwd

Yes! Ik ben diaken geeft je praktische handvatten om op jouw plek mee aan de slag te gaan. Deel 1 geeft een goed beeld van een aantal diaconale basisprincipes en van de kern van je diaconale taak: je gemeente opbouwen in dienen, delen en doen. In deel 2 lees je meer over diaconale thema’s zoals armoede, eenzaamheid, financiële steun en verschillende vormen van samenwerken. Deel 1 is te bestellen voor € 8,95. Daarnaast kun je de pdf downloaden. Deel 2 verschijnt binnenkort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Diaconaal Steunpunt is

Derk Jan Poel

Teamleden van Diaconaal Steunpunt