Menu

Langzaam aan lijken we als samenleving en daarmee ook als kerken de beperkingen rond corona achter ons te laten. Waar staan we nu als kerk? Wat heeft de afgelopen periode ons geleerd? Wie zijn we straks misschien wel kwijt geraakt? Kunnen we weer terug naar het oude normaal? Willen we dat eigenlijk wel? Hoe kunnen we als gemeente samen verder en wat is daarbij ons fundament?

Webinar

In een webinar willen we samen in gesprek gaan om van elkaar te leren en elkaar te bemoedigen. We inventariseren geleerde lessen en actuele vragen en vertellen je graag meer over hoe Kerkpunt jouw gemeente kan ondersteunen en over het gemeentetraject dat wij aanbieden.

Het doel van het webinar:

  • Je krijgt handvatten en informatie om als gemeente het gesprek met elkaar te voeren
  • Er is ruimte voor het stellen van vragen en het delen van ervaringen
  • Je doet ervaring op met de quickscan (onderdeel van het gemeentetraject)
  • Je ontvangt informatie over de mogelijkheden die Kerkpunt gemeenten biedt om zelfstandig of met begeleiding een gemeentebreed traject te volgen

Gemeentetraject

In het gemeentetraject ‘Jezus’ liefde ontvangen en doorgeven’ vind je samen inspiratie om verder te gaan. We bieden bouwstenen om in de gemeente met elkaar in gesprek te zijn over wat je drijft en waar je naar verlangt. Met een quickscan doe je een kort onderzoek onder gemeenteleden over de richting van de kerk na corona.

Je trekt samen op met de Efezebrief als gids. Onderweg ervaar je dat de kerk een gemeenschap is, geroepen om Gods liefde te ontvangen en door te geven. In het traject is er naast persoonlijke bezinning ook volop ruimte voor ontmoeting. In de gemeente kunnen verwachtingen en verlangens soms zo verschillend zijn. Juist door die verschillen kunnen we de hoogte, de breedte en de diepte van de liefde van Jezus ontdekken.

Aanmelden webinar

Het webinar is 30 juni van 20.00 – 21.15. Deelname aan het webinar is gratis en via onderstaande knop kun je je aanmelden. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Diaconaal Steunpunt is

Derk Jan Poel

Teamleden van Diaconaal Steunpunt