Menu

Op 1 januari fuseerde het Diaconaal Steunpunt met de Nederlands Gereformeerde Toerusting en het Praktijkcentrum. Samen willen we kerken praktisch inspireren en ondersteunen zodat door hen heen het Koninkrijk van God zichtbaar wordt voor elkaar en in de samenleving.

Eenwording

Het onderlinge enthousiasme en de daadkracht van besturen en medewerkers vond weerklank op de online zitting van de Generale Synode/Landelijke Vergadering eind 2020. In maart van 2020 ondertekenden de drie organisaties al een intentieverklaring om samen te gaan. Die beweging past bij het proces van samengaan van de NGK en GKv. De bedoeling was om drie jaar uit te trekken voor de eenwording, maar toen de synode en Landelijke Vergadering eerder dit jaar werden uitgesteld vanwege corona, hebben de fusiepartners doorgepakt. Daardoor is het mogelijk het centrum al vanaf 2021 te laten starten.

Nieuwe organisatie

Dat betekent concreet dat we vanaf januari 2021 één nieuwe organisatie vormen voor inspiratie, toerusting en begeleiding van kerken. Een mooie stap, die we vol vertrouwen nemen! De komende periode zal er best wat veranderen. Zo onthullen we binnenkort de nieuwe naam van de organisatie. Wat niet verandert, is dat we ons vol passie blijven inzetten voor het toerusten, begeleiden en coachen van plaatselijke diaconieën. Want ook zo willen we kerken praktisch inspireren en ondersteunen, zodat door hen heen het Koninkrijk van God zichtbaar wordt voor elkaar en in de samenleving.

Meer over de nieuwe organisatie lees je in dit krantenartikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Diaconaal Steunpunt is

Derk Jan Poel

Teamleden van Diaconaal Steunpunt