Menu

Voor veel mensen is met name de zondag een lange, eenzame dag. De gelegenheid om op die dag gezellig samen met anderen te kunnen lunchen is dan een mooie “break”. Vanaf deze maand staan er elke zondag een lunch en een ploeg aardige mensen klaar voor bewoners van hartje Leiden die de zondag vaak maar moeilijk door komen. 

Voor de stad

In het centrum van Leiden staat Plexat, een jongerenhuis verbonden aan de NGK Oegstgeest. Medio 2018 vroeg de toenmalig kerkelijk werker Bram Dijkstra zich af of de mogelijkheden die Plexat biedt, niet meer zouden kunnen betekenen voor de stad. Het jongerenhuis ligt centraal, heeft een gemeenschappelijke ruimte en een mooie keuken.

Samenwerking

Het idee is besproken met mensen uit verschillende Leidse kerken en organisaties. En vanaf deze maand is Soep aan de Singel een feit. De organisatie is in handen van mensen uit diverse kerken en studentenverenigingen.

De lunch is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door het “Bloeifonds” van de NGK Oegstgeest. Het doel van het Bloeifonds is om Jeremia 29:7 mogelijk te maken. Ieder gemeentelid dat betrokken is bij een initiatief, nieuw of bestaand, dat bijdraagt aan de bloei van de stad kan een beroep doen op het Bloeifonds.

Meer informatie over Soep aan de singel vind je op de website van de NGK Oegstgeest.

Ook iets doen met Soep? Laat je inspireren door Soep aan de Singel of kijk eens naar ‘Buurtsoep’ op www.kerkindebuurt.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Diaconaal Steunpunt is

Derk Jan Poel

Teamleden van Diaconaal Steunpunt