Menu

Wil je als kerk meer betekenen voor je dorp of buurt? Wil je graag weten hoe je dat aan kunt pakken? En horen hoe ánderen dat hebben gedaan? Dan is de startavond Kerk in de buurt iets voor jou. We organiseren tot het eind van 2019 nog drie startbijeenkomsten in Nijmegen, Maassluis en Assen.
Daarnaast zijn er twee netwerkbijeenkomsten in Huizen en Beilen. Inspireer elkaar, denk met elkaar mee over concrete vragen en leer van andere praktijken. Deze netwerkavonden zijn bedoeld voor mensen die betrokken zijn bij een initiatief van jou kerk in de buurt. Je kunt nu aanmelden!

Tijdens een startavond leer je van de ervaring die anderen op hebben gedaan met ‘Kerk in de buurt’. Ook denk je na over de verbinding van jouw kerk met de buurt. En je komt te weten welke stappen je kunt zetten om zelf meer ‘Kerk in de buurt’ te worden. De startavonden worden gehouden op locatie van een van de initiatieven. Zo krijg je meteen een beeld van hoe ‘Kerk in de buurt’ er uit kan zien. En er is natuurlijk ook ruimte om je vragen te stellen aan het initiatief waar we die avond te gast zijn.

De startavonden vinden plaats bij drie initiatieven en zijn bedoeld voor kerkenraadsleden, diakenen en geïnteresseerde gemeenteleden. Ga naar www.kerkindebuurt.nl om je aan te melden.

 • 12 november 2019 / 20:00u
  Te gast bij Fietskerk Groote Kerk Maassluis
  Kerkplein 2, Maassluis
 • 26 november 2019 / 20:00u
  Te gast bij de Ontmoetingstuin.
  Ontmoetingskerk, Meijhorst 7033, Nijmegen
 • 13 december 2019 / 19:30u
  te gast bij PopUp winkel Assen
  Forum 16-20, Assen
  Let op de afwijkende starttijd.

Tijdens een netwerkavond inspireer je elkaar en denk je met elkaar mee over concrete vragen. Zo leer je van andere praktijken. Ook wanneer je kerk in de buurt bent, zonder dat je de materialen van Kerk in de buurt gebruikt, ben je van harte welkom! De netwerkavonden zijn bedoeld voor mensen die betrokken zijn bij een initiatief van de kerk in de buurt. Ga naar www.kerkindebuurt.nl om je aan te melden.

 • 27 november 2019 / 20:00u
  Goede Herderkerk, Piersonlaan 2, 1272 JR in Huizen
 • 11 december 2019 / 20:00u
  Het Valkenhof, Witte Valkenstraat 2, 9411 LG in Beilen

afbeelding: Popup winkel Assen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Diaconaal Steunpunt is

Derk Jan Poel

Teamleden van Diaconaal Steunpunt