Menu

Maarten Boersema, dominee en fotograaf, vroeg zijn ruim 300 gemeenteleden om een selfie te maken en naar hem op te sturen. Hij printte ze uit en zette ze op de stoelen van zijn kerk in Leiden.

De Herengrachtkerk is al twee zondagen leeg. Maarten vroeg zich af of hij zijn gemeenteleden niet op een of andere manier toch bijeen zou kunnen brengen? Het idee van deze foto zat al in zijn hoofd en werd versterkt toen hij een dergelijke foto van de Italiaanse Pastoor Giuseppe Corbari voorbij zag komen. Deze Italiaanse pastoor vulde ‘zijn’ kerk, in het zwaar getroffen Lombardije, met foto’s van zijn parochianen. Maar op zondag 15 maart zat zijn kerk toch vol met pariochianen. De pastoor had de lege banken in zijn kerk vol geplakt met foto’s van zijn gemeenteleden.

En dus riep Maarten zijn gemeenteleden op om een selfie te maken. Tot vrijdagmorgen kan iedereen een foto insturen. ‘Zo kunnen we toch een zichtbare gemeenschap vormen. Afgelopen woensdag maakte Maarten alvast een foto/ We denken er over om de foto af te drukken als ansichtkaart en naar gemeenteleden op te sturen’, zegt Boersema

Bron: beleidendekerk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Diaconaal Steunpunt is

Derk Jan Poel

Teamleden van Diaconaal Steunpunt