Menu

Nu kerken per 1 juni en 1 juli voorzichtig weer ruimte krijgen is er een protocol opgesteld dat kerken helpt op het gebied van kerk-zijn in een anderhalve meter samenleving. Het protocol is een handreiking om de erediensten en kerkelijke bijeenkomsten gedoseerd en verantwoord op te starten.

Het protocol legt uit wat de uitgangspunten en basisregels zijn voor kerken bij de versoepeling. Het biedt een overzicht van wat straks wel en nog niet kan binnen de kaders en richtlijnen van de overheid en het RIVM. De onderdelen in het protocol helpen bij het opstellen van een gebruiksplan voor het eigen kerkgebouw.

Voor de tekst en inhoud van dit protocol is gebruik gemaakt van publicaties van de Protestantse Kerk in Nederland en de Reformatorische kerken en van gezamenlijke afstemming binnen de Christelijke Gereformeerde Kerken, Gereformeerde Kerken vrijgemaakt en de Nederlands Gereformeerde Kerken. Dit protocol wordt voortdurend aangepast op de actualiteit.

Lees het protocol erediensten en andere kerkelijke bijeenkomsten of download hetĀ als pdf.

Gebruiksplan voor elk gebouw

Wanneer gemeenten de kerkdeuren weer openen moeten zij een gebruiksplan opstellen voor elk gebouw dat ze gebruiken. Dit dient te gebeuren voordat activiteiten en erediensten worden hervat. Met het format gebruiksplan beschikt ook jouw gemeente snel over een uitgewerkt plan. Je kunt het format gebruiksplan hier vinden >>

Verder doorpraten?

Wil je hier over doorpraten en met anderen van gedachten wisselen? Meld je dan aan voor de deelsessie Kerk op anderhalve meter in de online meeting van komende dinsdag 19 mei. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Diaconaal Steunpunt is

Derk Jan Poel

Teamleden van Diaconaal Steunpunt