Menu

GroeneKerken inspireert, informeert en stimuleert om met elkaar aan de slag te gaan. Geef je op voor de online GroeneKerkenavonden en ontmoet groengelovige christenen.

Planning

Beleid en aanpak: Verduurzamen: hoe krijg ik mijn kerk mee?
donderdag 18 februari 2021, 20:00 – 21:30 uur
Sprekers:
Johan van Dalen, hij is beleidsadviseur en weet hoe lastig het is om plannen in de praktijk te brengen.
Gees Hummel, zij vertelt hoe verduurzaming in haar kerk van de grond kwam.

Dit webinar is voor jou als je nog zoekende bent: hoe kan ik mijn kerk meekrijgen zodat we een groene kerk worden? Misschien is er in jouw kerk nog weinig gebeurd en wil je iets op gang brengen. Of ben je al een tijd bezig en loop je vast; ook dan is dit webinar voor jou.

Energie en klimaat: Maak je kerkgebouw duurzaam
donderdag 18 maart 2021, 20:00 – 21:30 uur
Spreker:
Teus van Eck, hij heeft 40 jaar ervaring in de wereld van energie en milieu en werkte mee aan de toolkit van de landelijke GroeneKerken.

Dit webinar is voor jou als je wilt weten hoe je als kerk of individueel duurzame stappen kunt zetten op het terrein van energieverbruik. Aanmelden graag uiterlijk 15 maart via onderstaand formulier

Bewust inkopen: God in de supermarkt: over bewust inkopen als kerk
donderdag 15 april 2021, 20:00 – 21:30 uur
Spreker:
Alfred Slomp, hij is bekend van ‘God in de supermarkt’ en zet mensen aan het denken over de mogelijkheden om bewust inkopen te doen.

Hoe maken je keuzes in de supermarkt? Wat voor overwegingen laat je meespelen? Laat je inspireren door Alfred Slomp, bekend van de workshop ‘God in de supermarkt’. Door middel van diverse opdrachten en gesprekken wordt je aan het denken gezet over je mogelijkheden. Na deze avond maak je gegarandeerd andere keuzes dan daarvoor. 

Alle webinars zijn via het online programma Zoom. De benodigde weblink ontvang je na aanmelding op de dag van het webinar.

Meer informatie en aanmelden kan via www.groenekerken.nl/webinars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Diaconaal Steunpunt is

Derk Jan Poel

Teamleden van Diaconaal Steunpunt