Menu

Hoe zijn evangelische protestanten anno 2020 verbondenheid met gemeente, geloof en identiteit? Wat is de invloed van corona daarop? Met een breed onderzoek proberen wetenschappers van de Vrije Universiteit Amsterdam en de Radboud Universiteit Nijmegen hier de komende periode inzicht in te krijgen. Ook het Praktijkcentrum werkt hieraan mee, samen met de Theologische Universiteit Kampen, Hogeschool Viaa en veel anderen.

“We weten uit eerder onderzoek dat er binnen de evangelische protestanten veel verschuivingen gaande zijn op de genoemde terreinen”, licht onderzoeker Paul Vermeer (Radboud) toe, “verschuivingen die nu door de coronacrisis mogelijk in een stroomversnelling zijn gekomen.” Hij voegt daaraan toe: “Wat op dit moment nog ontbreekt is grootschalig, kwantitatief materiaal, om deze verschuivingen in een breder perspectief te plaatsen.” Dit onderzoek wil daar verandering in brengen.

Het onderzoek

Het onderzoek zal worden uitgevoerd door middel van een digitale vragenlijst die onder een zo breed mogelijke groep evangelisch protestantse gelovigen wordt verspreid. De eerste resultaten worden waarschijnlijk in het najaar van 2021 gepresenteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Diaconaal Steunpunt is

Derk Jan Poel

Teamleden van Diaconaal Steunpunt