Menu

Op 17 maart mogen we weer naar de stembus. Het klimaat staat meer dan ooit als thema in de verkiezingsprogramma’s en er wordt volop over gesproken. Laten we hopen dat het niet alleen bij woorden blijft, maar dat de partijen ook daadwerkelijk aan de slag gaan met de beloften die ze maken. Ook jij kunt met je stem de komende verkiezingen zorgdragen voor de schepping. 

Klimaatalarm

Op 14 maart ​wordt in Nederland op veel plekken een klimaatalarm geslagen. Dit is een initiatief van honderden organisaties en individuen. Zo willen ze laten horen dat de klimaatproblemen urgent zijn en alle aandacht vragen van de overheid.

Vanuit het platform Groen Gelovig organiseren Micha, A Rocha Nederland, Groene Kerken en het Laudato Si  Netwerk o.a. een gebedsdienst. Samen willen ze christenen en kerken stimuleren om op drie manieren mee te doen:

  1. Laat je kerkklokken horen om op 14 maart om 15.00 uur
  2. Doe persoonlijk een shout out op sociale media en vertel waarom jij alarm slaat voor het klimaat.
  3. Bid op 14 maart mee tijdens de oecumenische online gebedsbijeenkomst voor het klimaat. Je kunt om 15.00 uur deelnemen via de livestream op YouTube.

We kunnen nu niet fysiek bij elkaar komen en massaal de straat op gaan, maar we kunnen wel van ons laten horen. Doe ook mee en laat ook jou stem horen voor Gods schepping! Meer weten? Kijk dan op de website van Micha Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Diaconaal Steunpunt is

Derk Jan Poel

Teamleden van Diaconaal Steunpunt