Menu

Kerken starten de komende tijd weer voorzichtig met kerkdiensten. Daarvoor is het handig om met een reserveringssysteem controle te houden over het aantal bezoekers. Een goed systeem helpt je om het maximaal toegestane aantal mensen toe te kunnen laten en kerkgangers niet teleur te stellen aan de kerkdeuren.

Gelukkig zijn er genoeg gratis of goedkope bestaande reserveringssystemen om je kerkdienst goed te kunnen organiseren in coronatijd. Eric van de Berg van ISI Media heeft er een aantal getest. Meer daarover lees je op zijn website.

Aanmelden via de Scipio app

Ook de Scipio app ondersteunt met een uitgebreide reserveringsmodule. Deze module voorziet in de behoefte om het aantal kerkgangers goed te kunnen reguleren. De beheerder van de App kan kerkdiensten toevoegen, waar een gemeentelid zich eenvoudig voor aan kan melden via zijn eigen app. In de Scipio App wordt weergeven hoeveel plekken er nog zijn en als hoeveelste je je hebt aangemeld. De App beheerder kan eenvoudig zien wie zich hebben aangemeld. Ook zal het mogelijk worden om meteen uw hele gezin aan te melden voor een dienst. Communicatie verloopt via pushberichten en mail.

De opties op een rij:

  • Koppeling ledenadministratie (toegankelijk, je weet zeker dat een lid zich heeft aangemeld en dat er geen dubbele aanmeldingen zijn)
  • Aanmelden met/tot ingesteld limiet (30, 100 etc) of aanmelden zonder limiet (loting achteraf bijvoorbeeld)
  • Aanmelden tot ingestelde optionele datum
  • Ouders kunnen ook gezinsleden aanmelden, zoals kinderen (de gezinsrelatie wordt overgenomen vanuit de ledenadministratie)
  • Leden kunnen zich ook weer afmelden (er komt dan automatisch weer een plekje vrij)
  • Een optie voor meerdere diensten op één dag, zoals ochtend en middag
  • Directe communicatie via pushmeldingen en/of e-mail (beheerder)
  • De beheerder kan ook handmatig leden aanmelden (denk aan mensen zonder app)

Meevieren.nl

Daarnaast is er sinds kort meevieren.nl. Een reserveringssysteem waarmee kerkbezoekers online een plekje voor een viering kunnen reserveren. Dit reserveringssysteem speciaal voor kerken, neemt veel werk uit handen. Je beheert zelf gemakkelijk online de reserveringen. Zo hoef je de reserveringen niet meer bij te houden in een reserveringsboek, worden fouten voorkomen en is er per viering een duidelijke registratie. Kijk voor meer informatie op www.meevieren.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Diaconaal Steunpunt is

Derk Jan Poel

Teamleden van Diaconaal Steunpunt