Menu

Grote delen van Zuid-Soedan zijn verwoest door hevige overstromingen. Er zijn naar schatting ruim 900.000 mensen getroffen. De overstromingen zijn het gevolg van zware stortregens die nog steeds vallen. Hierdoor zijn veel Zuid-Soedanezen afhankelijk geworden van noodhulp, vooral in het noorden en oosten van het land. Er is dringend actie nodig.

Zuid-Soedan wordt elk jaar getroffen door seizoensgebonden overstromingen, maar dit jaar zijn er overstromingen in gebieden die al kwetsbaar waren en normaal niet onder water komen te staan. Dit komt mede door zware regenval in buurland Ethiopië. Veel gewassen zijn nu bedorven en huizen zijn ingezakt. Daarnaast zijn wegen en waterbronnen beschadigd.

Geschat wordt dat 420.000 mensen hun huis hebben moeten verlaten. Er is dringend voedsel en schoon water nodig. Ook moeten er waterpunten en toiletten gerepareerd worden, om te voorkomen dat watergedragen ziektes zich verspreiden. Veel mensen zijn getroffen en aanvoer van hulp via wegen is onmogelijk door de overstromingen.

Noodhulpcluster in actie

Het Christelijk Noodhulpcluster werkt samen met lokale organisaties om zo goed mogelijk hulp te kunnen geven. De organisaties willen voedsel, materialen voor tijdelijke onderkomens en hygiënepakketten uitdelen. Ze kunnen snel in actie komen omdat de betrokken organisaties al in dit gebied werken. De focus ligt op:

  • het realiseren van toegang tot veilig en schoon drinkwater;
  • de aanleg van sanitaire voorzieningen op plekken waar ontheemden moeten schuilen voor de overstromingen;
  • het uitdelen van reinigingstabletten voor water.

Daarnaast hopen de organisaties te kunnen bijdragen aan voedselvoorziening en het uitdelen van zeilen of tenten voor tijdelijke onderkomens.

Steun de noodhulp

Er zijn naar schatting ruim 900.000 mensen getroffen door de overstromingen in Zuid-Soedan. Er is dringend behoefte aan voedsel, schoon water en onderdak. Samen met lokale partners komt het Christelijk Noodhulpcluster in actie. Help mee! Doneren kan via de deelnemenende organisaties in het Noodhulpcluster. Ga naar www.christelijknoodhulpcluster.nl en klik op een van de logo’s of gebruik het daaronder vermeldde rekeningnummer. Download hier de collectepresentatie bij de noodhulpactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Diaconaal Steunpunt is

Derk Jan Poel

Teamleden van Diaconaal Steunpunt