Menu

Live vanuit hun eigen huiskamers delen EO-presentatoren Bert van Leeuwen en Anne-Mar Zwart bemoedigende initiatieven die in deze bijzondere tijd ontstaan. Het zijn inspirerende verhalen die onder andere zijn ingezonden via het online platform #nietalleen. Via dit platform worden hulpvragers en lokale hulpaanbieders aan elkaar verbonden.

De EO zend het televisieprogramma voorlopig elke werkdag om 16.30 uur uit op NPO1. Afgelopen woensdag was de eerste uitzending en die uitzending is door zo’n 400.000 mensen bekeken.

Mooie initiatieven

Het televisieprogramma laat zien dat de coronacrisis veel inspirerende initiatieven losmaakt. De eerste uitzendingen leverden al veel nieuwe aanvragen van kwetsbare medelanders op. Presentator Bert van Leeuwen: ‘Wat ik mooi vind aan Nederland is dat er in deze lastige tijd, door het hele land initiatieven ontstaan om anderen te helpen. Mensen staan klaar voor anderen, dat willen we in dit programma laten zien. Het zijn hoopvolle verhalen in tijden van stress en angst.’

Doe mee met #nietalleen

Ook alle GKV en NGK kerken zijn opgeroepen om zich aan te sluiten bij het initiatief. Inmiddels hebben zo’n 70 GKv en NGK kerken dat gedaan en dat is geweldig om te zien! Heeft jullie kerk zich nog niet aangesloten? Meld je dan vandaag nog aan! Voorzitter Melle Oosterhuis (Generale Synode GKv) en voorzitter Frans Schippers (Landelijke Vergadering NGK) ondersteunen dit van harte:

Landelijk en plaatselijk worden er veel initiatieven ontplooid. Laten we ons daar waar mogelijk bij aansluiten, en daarin lokaal ook maximaal als kerken samenwerken. Zo kunnen we ons licht laten schijnen.

De komende periode hebben veel mensen hulp van anderen nodig. Via #nietalleen verbinden we talloze lokale hulpinitiatieven aan hulpvragers. Je bent niet alleen! Het platform is te bereiken via www.nietalleen.nl en 0800-1223.

Afleveringen terugkijken kan hier. Hier lees je meer over het televisieprogramma over #nietalleen.nl.

Zie ook: https://cgk.nl/nietalleen-op-televisie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Diaconaal Steunpunt is

Derk Jan Poel

Teamleden van Diaconaal Steunpunt