Menu

Hoe ben je als kerk vandaag de dag missionair? Hoe deel je geloof, hoop en liefde? Deze vraag vormt de aanleiding voor de nieuwe editie van Dienst, over de missionair-diaconale roeping van de kerk.

Zit de samenleving nog wel op God te wachten? Als we Hem ter sprake brengen, is de reactie op z’n best vriendelijke onverschilligheid. Misschien niet omdat mensen Jezus niet moeten, maar omdat christenen er niet best op staan. En verder lijkt God ook totaal niet relevant in ons maakbare leven. Waar zit de opening om mensen te bereiken? Hoe sluit je aan op de vragen die mensen hebben?

Als het gaat over nieuwe initiatieven, rijst de vraag hoe je je identiteit bewaart. En wanneer is een kerkplanting duurzaam, ook in financieel opzicht?

Waarom is er überhaupt een kerk? En voor wie? Wat betekent het voor ons dat God bezig is met het herstellen van deze wereld? En wat kunnen we daarin dan leren van pioniersplekken?

Dit en meer vind je in het recent verschenen themanummer van Dienst. Je vindt hier een leesfragment en meer informatie. Het themanummer is in week 48 toegestuurd aan de abonnees. Voor kerken en kringen die bezig zijn met het thema ‘missionaire kerk’ zijn meer exemplaren gedrukt. Deze zijn hier te bestellen.

Het thema van deze Dienst is ook het onderwerp van de werkconferentie Kerk zijn op de rand, die op 25 januari wordt gehouden. De nieuwe Dienst biedt een mooie voorbereiding op de conferentie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Diaconaal Steunpunt is

Derk Jan Poel

Teamleden van Diaconaal Steunpunt