Menu

Op 12 december organiseert Stichting de Haven een straatactie in Den Haag waar cadeaus worden uitgedeeld aan vrouwen in de prostitutie. Ze gaan langs de ramen, de clubs in en de straat op om hen een giftbox te overhandigen. Onder de noemer Sheer the light willen ze vrouwen die in de prostitutie werken met kerst een lichtpuntje bieden. De Sheer giftbox is een samenwerking van stichting de Haven, Lume en She.

Licht

Kerst is een periode van vrede, verbondenheid en licht. Samen willen de organisaties een helder licht verspreiden onder vrouwen  die – door verschillende omstandigheden – in de prostitutie werken. Hen iets moois geven en laten weten dat zij niet alleen staan.

In Nederland werken duizenden vrouwen in de prostitutie. In Den Haag gaat het om dagelijks 500 tot 600 vrouwen die achter een raam staan of in een club werken en betreft het totaal ongeveer 4000 tot 5000 vrouwen die in de prostitutie werken. Verreweg de meeste vrouwen doen dit werk niet uit vrije wil. Soms door een mensenhandelaar of een pooier, soms door armoede, hebben of lijken ze geen andere keuze te hebben. Veel van deze vrouwen zijn christen.

SHEER the light

De organisaties hopen 400 gifboxen uit te kunnen delen.  Wil je meer weten over deze actie? Of zelf een giftbox geven? Het kan nog tot 12 december! Kijk op www.lume.nl/sheer of ga naar www.she-event.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Diaconaal Steunpunt is

Derk Jan Poel

Teamleden van Diaconaal Steunpunt