Menu

De supermarkt ligt vol met acties van één-plus-één gratis, maar hebben we dat tweede bakje tomaten écht nodig? Of willen we misschien een beetje teveel? En wie betaalt hier de echte prijs? Vaak zijn dat de arbeider en de schepping.

Daarom is het motto van de Micha Zondag van dit jaar: Genieten van Genoeg! Wat heb je nodig voor een goed leven? En wat kun je doen (of laten), zodat jouw genieten niet ten koste gaat van anderen? En wat vraagt God van ons daarin? Tijdens Micha Zondag gaan we aan de slag met deze tekst:

 ‘Wanneer je de graanoogst binnenhaalt, oogst dan niet tot aan de rand van de akker en raap wat blijft liggen niet bijeen. En wanneer je bij de wijnoogst druiven plukt, loop dan niet alles nog eens na en raap niet bijeen wat op de grond is gevallen, maar laat het liggen voor de armen en de vreemdelingen. Ik ben de HEER, jullie God.’

Leviticus 19:9-10

Kant en klaar Kerkenpakket

Met behulp van het Micha Zondag materiaal zet je eenvoudig een mooie themazondag in elkaar. Het kerkenpakket bevat onder andere een preekschets én een leespreek, liedsuggesties, gespreksvragen en inspirerend materiaal voor kinderen en tieners. Meer informatie vind je op www.michazondag.nl. Download het gratis kerkenpakket en doe met jouw gemeente mee met de Michazondag op 17 oktober.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Diaconaal Steunpunt is

Derk Jan Poel

Teamleden van Diaconaal Steunpunt