Menu

Zaterdag 20 juni is het Wereldvluchtelingendag. Op zondag 21 juni wordt in veel Zwolse kerkdiensten voorbede gedaan voor vluchtelingen.

Opvang van vluchtelingkinderen uit Lesbos

Op maandag 8 juni is vanuit Zwolle een oproep gedaan aan de 150 Tweede Kamerleden voor opvang van vluchtelingkinderen in Nederland. Die oproep is door 101 Zwollenaren, waaronder 27 dominees, ondertekend. Het Diaconaal Steunpunt ondersteunt deze en eerdere oproepen van harte.

Door de oproep zijn de initiatiefnemers uit Zwolle in gesprek met Tweede Kamerleden en met vluchtelingen-organisaties. Ze hebben hun standpunt mogen toelichten en aangegeven dat vluchteling-kinderen in Nederland en in Zwolle welkom zijn. Toch blijft de regering nog steeds blijft vasthouden aan zeer beperkte hulp, alleen in Griekenland. Dat geeft verdriet, maar het laat ons ook realiseren dat alleen God verandering kan geven.

Bid met ons mee

Op zondag 21 juni wordt in veel Zwolse kerkdiensten voorbede gedaan voor:

  1. gerechtigheid door en barmhartigheid van onze regering, ons parlement en alle mensen die verantwoordelijkheid dragen voor de zorg voor vluchtelingen;
  2. troost en perspectief voor vluchtelingen op Lesbos, hier in Nederland en zoveel plekken meer op deze wereld;
  3. onszelf: voor opmerkzaamheid, bewogenheid en liefde met vluchtelingen.

Bid je met ons mee?

Daarnaast wijzen we graag op een petitie: www.500kinderen.nl/petitie-griekenland voor opvang van kinderen in Nederland. Op deze manier kun je concreet de oproep steunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Diaconaal Steunpunt is

Derk Jan Poel

Teamleden van Diaconaal Steunpunt