Menu

Wanneer gemeenten de kerkdeuren weer openen moeten zij ook een eigen gebruiksplan opstellen. Dit dient te gebeuren voordat activiteiten en erediensten worden hervat. Met het format gebruiksplan beschikt ook jouw gemeente snel over een uitgewerkt plan.

In het format zijn de belangrijkste onderdelen uit het protocol verwerkt en is er ruimte om het gebruiksplan toe te passen op de eigen situatie. Elk kerkgebouw is immers weer net even anders.

Het format kan uitgewerkt worden door bijvoorbeeld een corona commissie of koster(s), maar blijft een verantwoordelijkheid van de kerkenraad. Zorg er daarbij voor dat een eigen gebruiksplan in geprinte versie aanwezig is in het gebouw. En verspreid deze per nieuwsbrief en op de eigen website of op andere wijze in de gemeente. Op die manier is iedereen – ook gasten – op de hoogte.

Download: Format Gebruiksplan

Dit format is een initiatief van het Dienstenbureau van de CGK, het Diaconaal Steunpunt en SKW.

Denk mee!

Heb je aanvullingen, praktische ideeën of innovaties,  neem dan contact op. We nemen deze graag mee in de volgende versies van beide documenten.

Wil je doorpraten en met anderen van gedachten wisselen? Op zoek naar inspiratie? Eens in de twee werken hosten we op dinsdag ‘s ochtends en ‘s avonds online meetings. Professionals en vrijwilligers uit kerken uit het hele land gaan met elkaar in gesprek.  Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Reacties

Beste allen,

Heel goed dat er een format gekomen is, zodat niet iedereen het wiel hoeft uit te vinden.

Wel viel het mij op dat er nadrukkelijk staat: ‘tot er een vaccin is’.
Waarom is deze formulering opgenomen in het stuk? Er wordt volop met (goedkope) medicijnen/supplementen etc geëxperimenteerd met goede resultaten (in binnen en buitenland!). Voor sommige virusinfecties is het lastig een vaccin te ontwikkelen heeft de geschiedenis ons geleerd: HIV SARS (!) EBOLA- waarom zou er dan nu wel een werkend virus snel gevonden kunnen worden? Waarom lijkt de overheid hier aan vast te houden? Het is voor mij niet te volgen.

Voor mij komt het over alsof er angst aangewakkerd wordt: er is nog GEEN vaccin- die angst moet er uit.
Overal zie ik waar Jezus met een boodschap komt: Vreest niet. Laat dat ook onze boodschap zijn. Immanuel: God met ons, In Jezus komt God nabij- het is eeuwen de kern van de christelijke boodschap geweest en uitgedragen. Het lijkt of we geraakt worden in ons hart, zijn we ons daarvan bewust?

Ja ik ben voor veiligheid door het zo min mogelijk té snel te verspreiden, tegelijkertijd mogen we de angst loslaten en ook in ons handelen en onze documenten door laten klinken.

Van harte Gods zegen en nabijheid,

Cora Kramer, verpleegkundige

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Diaconaal Steunpunt is

Derk Jan Poel

Teamleden van Diaconaal Steunpunt