Menu

Met het oog op Dankdag vragen Christen Contact Agrarisch (CCA) en CGMV agrariërs aandacht voor de huidige situatie in de agrarische sector. De maatschappelijke opgaven zijn groot, waardoor er op veel agrarische familiebedrijven spanningen zijn. In vele sectoren verliezen mensen hun baan en inkomen en is er onzekerheid over de toekomst.

De organisaties vragen de kerken in Nederland om op woensdag 4 november 2020 zowel te danken als te bidden. Te danken voor de boeren, tuinders en vissers die in deze onzekere tijden met passie ons voedsel produceren. Te bidden voor dit land en voor deze wereld. Voor overheden, opdat ze, geleid door Gods Geest, leiderschap mogen tonen bij het nemen van rechtvaardige besluiten. Voor ons als burgers, opdat we als rentmeesters onze eigen verantwoordelijkheid nemen op de plaats waar we leven en werken.

Lees hier de hele oproep:

Dankdag - danken in crisistijd?

Over dankdag

Dankdag voor gewas en arbeid is een traditie, die dateert uit de tijd dat Nederland nog een overwegend christelijk land was met een grote agrarische sector. In veel kerken wordt begin november gedankt voor gewas en arbeid. Daarmee laten we zien dat we afhankelijk zijn van God, onze Vader in de hemel. Hij bestuurt en werkt door alles heen aan Zijn toekomst.

Het Diaconaal Steunpunt geeft jaarlijks een aantal suggesties voor de dankdag collecte. Hier vind je de suggesties voor 4 november.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Diaconaal Steunpunt is

Derk Jan Poel

Teamleden van Diaconaal Steunpunt