Menu

‘De Bijbel is niet een boek vol leerstellingen, beloften of regels, maar een verhaal. Een verhaal over wie wij zijn, waar we ons bevinden, hoe we God kunnen ontmoeten en waar het heen gaat met de wereld. Deze manier van lezen daagt ons uit om onze rol mee te spelen in het grote drama van Gods missie naar zijn wereld.’

Het grote verhaal van God met de wereld vormt de basis voor het gedachtegoed van Christopher J.H. Wright. Op 31 oktober vond de collegedag Part of the Story plaats, waar hij drie lezingen gaf. 

Chris Wright

Christopher J.H. Wright (1947) is anglicaans oudtestamenticus en auteur van toonaangevende boeken als The mission of God en The Mission of God’s people (De Bijbelse missie – Gods opdracht voor Zijn kinderen). Verder is hij voorzitter van de theologie werkgroep van Laussee en sinds 2011 internationaal directeur van Langham Partnership International. Zijn bijdrage aan de Capetown commitment en zijn boek ‘The Mission of God’s people’ vormen bouwstenen in het denken over en de invulling van missie.

Colleges terugkijken

Wil je de colleges van Chris Wright terugkijken? Dat kan via de links hieronder. Onderaan deze pagina vind je de PowerPoint van de dag. 

Lezing 1: The Great Story: Retrieving the Bible’s Whole Story as the Foundation for Hope and Mission
Lezing 2: The Great Commission: Integrating all Dimensions of Mission around the Centrality of the Biblical Gospel
Lezing 3: Saints in the Marketplace: Thinking Biblically about Christian Vocation and Mission in the Public Arena

Deze collegedag is een initiatief van Tear en kwam tot stand in samenwerking met New Wine NLDiaconaal Steunpunt, Missionair SteunpuntBaptistenseminariumEvangelisch College en Micha Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Diaconaal Steunpunt is

Derk Jan Poel

Teamleden van Diaconaal Steunpunt