Menu

Op zondag 9 mei worden veel moeders even extra in het zonnetje gezet. We verwennen ze dan met een ontbijt op bed of een mooie tekening of een cadeautje. Wat een mooi moment om ook moeders wereldwijd te steunen met ons gebed en onze gaven!

Dat kan natuurlijk het hele jaar door, maar Moederdag is wel een mooie gelegenheid om hier even bewust aandacht voor te vragen. Bid en geef om moeders over de hele wereld! Dat kan bijvoorbeeld via de volgende projecten:

Aandacht voor vrouwen in Oeganda

Verre Naasten werkt in Oeganda samen met de Presbyterian Church of Uganda. De PCU is een bevlogen en missionaire kerk, die overal in het land nieuwe gemeentes sticht. In haar werk heeft deze kerk bijzondere aandacht voor vrouwen en kinderen. Bekijk het filmpje van Grace uit Oeganda.
Website: www.verrenaasten.nl/oeganda

Hersteloperaties voor vrouwen in Afrika

Wanneer een bevalling té lang duurt, kan er een gat ontstaan in de blaaswand, waardoor vrouwen de rest van hun leven ongecontroleerd urine verliezen. Meer dan twee miljoen vrouwen worstelen dagelijks met de gevolgen. Naast allerlei fysieke problemen, heeft een dergelijke aandoening grote sociale gevolgen. In Newbornlife heeft al enkele honderden Afrikaanse vrouwen een gratis hersteloperatie kunnen aanbieden. Meer informatie: Moederdag 2021 New Born Life. Download de ppt.
Website: www.newbornlife.nl 

Help vrouwen uitstappen uit de prostitutie

Roemenië behoort tot de armste landen van de EU. Vooral de bewoners op het platteland hebben te maken met armoede en sociale uitsluiting. Veel kwetsbare en jonge meisjes verlaten het platteland en trekken naar Boekarest. Hier gaan ze op zoek naar werk en vallen (gemakkelijk) in handen van mensenhandelaren. Veel van hen komen in Nederland terecht in de prostitutie. Help mee om deze vrouwen te laten uitstappen. Nextsteps is een initiatief van Dorcas, Leger des Heils, IJM en Bright Fame. Meer informatie: Moederdag 2021 Next Steps. Download de ppt.
Website: www.projectnextsteps.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Diaconaal Steunpunt is

Derk Jan Poel

Teamleden van Diaconaal Steunpunt