Menu

Door de enorme explosie in de haven van Beiroet zijn zeker honderd doden en duizenden gewonden gevallen, de helft van de stad is beschadigd en 300.000 mensen zijn dakloos.

De stad in Libanon ligt door de explosie helemaal in puin. Bijna alle gebouwen in de directe omgeving van de haven zijn weggevaagd en op kilometers afstand zijn gebouwen zwaar beschadigd. Door de ontploffing is 85% van de graanvoorraad verwoest, terwijl Libanon naast zijn eigen 4 miljoen inwoners nog eens 1,5 miljoen Syrische vluchtelingen moet voeden.

Ramp op ramp

Deze explosie is helaas niet de enige ramp waar Libanon mee kampt. De economische situatie is dramatisch. Mensen hebben nauwelijks voldoende middelen voor hun basisbehoeften. De afgelopen maanden is de prijs van voedsel meer dan verdubbeld. Daarnaast heeft Libanon, net als de rest van de wereld, te maken met het coronavirus. De gezondheidszorg staat onder druk en de strenge lockdown afgelopen voorjaar heeft de economie nog meer verzwakt.

Bid en geef

Bid voor de Libanezen. Om kracht voor de hulpdiensten, voor hulpverleners die hun leven wagen bij het zoeken naar slachtoffers, voor de artsen en verpleegkundigen die gewonden behandelen, voor de mensen die alles kwijt zijn. Bid ook voor onze broers en zussen in met name Noord Libanon. Dat ze in dit alles Gods liefde en troost mogen ervaren en uitdelen.

En help de slachtoffers van de verwoestende explosie in Beiroet. Dat kan via een gift of een extra collecte voor een van de organisaties die ter plekke noodhulp bieden, zoals het christelijk noodhulpcluster en het Rode Kruis.

De organisaties van het Christelijke Noodhulpcluster (Dorcas, EO-Metterdaad, Red een Kind, Tear, Woord en Daad en ZOA) zijn samen met hun partners ter plaatse. Zij zijn begonnen met het verlenen van noodhulp.
Voor collectedoeleinden kan onderstaand filmpje worden gebruikt. Ook is er een Powerpoint beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Diaconaal Steunpunt is

Derk Jan Poel

Teamleden van Diaconaal Steunpunt