Menu

Op 10 mei 2020 doen veel kerken in Nederland mee aan een landelijke collecte onder de vlag van #nietalleen. Het gaat om een collecte voor initiatieven en organisaties die hulp bieden in de nood die is ontstaan door de coronacrisis. Daarbij kan het gaan om hulp in binnen- en buitenland.

Ook jullie gemeente is van harte uitgenodigd om op 10 mei hiervoor te collecteren. Je kunt zelf een keuze maken waar jullie deze collecte aan besteden. Dat kan een lokaal of landelijk initiatief zijn, bijvoorbeeld een organisatie waarmee jullie al banden hebben. Bijvoorbeeld een voedselbank of hospice.

Het geld kan ook gestort worden op een nummer van Verre Naasten die dit dan zal besteden aan coronahulp in het buitenland via haar kerkelijke partners. Deze hulp gebeurt onder de vlag van Kerken helpen kerken.

Kerken helpen kerken

Het coronavirus heeft grote effecten op de Nederlandse samenleving. In vrij korte tijd is er in ons land veel veranderd en je hoort mensen roepen dat ons leven ‘nooit meer hetzelfde zal zijn’. In de landen waar onze partnerkerken en -organisaties actief zijn – bijvoorbeeld in Afrika, Azië en Zuid-Amerika – is de corona-uitbraak al helemáál een ramp. Daar hoef je niet te rekenen op miljardeninjecties van de overheid en op allerlei sociale vangnetten, om over voldoende IC-bedden maar te zwijgen… Daarom komen we in actie. Want we willen onze broers en zussen wereldwijd ondersteunen om als kerk aanwezig te zijn in hun eigen omgeving.

we willen onze broers en zussen wereldwijd ondersteunen om als kerk aanwezig te zijn in hun eigen omgeving

Juist kerken staan dichtbij de mensen en kunnen zo van betekenis zijn. Net zoals er vanuit Nederlandse kerken allerlei hulp-initiatieven in de buurt ontstaan, willen we lokale kerken in het buitenland financieel ondersteunen om diaconale hulp te bieden: binnen én buiten de eigen kerkgemeente. Gewoon in hun dorp of gemeenschap, overal waar nood is. Zij kennen de mensen in hun omgeving en weten waar hulp nodig is. Zo  mogen zij hun licht verspreiden, nee… Jezus’ licht! Hém uitleven in woord en daad. Help je mee?

Lokaal hulp verlenen
Kerkenhelpenkerken.nl is een initiatief van de GZB, het diaconaat van de  Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK) en Verre Naasten. Samen helpen we partnerkerken in noodgebieden wanneer dat nodig is, zodat zij lokaal hulp kunnen verlenen. De rechtstreekse samenwerking met lokale kerken maakt het mogelijk om snel en efficiënt de juiste hulp te bieden. De lokale kerken kennen de mensen in hun omgeving en weten waar de grootste nood is. Ga naar Kerken helpen kerken voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Diaconaal Steunpunt is

Derk Jan Poel

Teamleden van Diaconaal Steunpunt