Menu

Yes, Ik ben diaken!

Je bent diaken. Gefeliciteerd! Want daarmee heb je een mooie taak gekregen. Als diaken mag je meewerken aan een essentieel onderdeel van kerk-zijn. Dat is niet altijd gemakkelijk. Misschien denk je daarom wel eens ‘help ik ben diaken!’. Het Diaconaal Steunpunt helpt je graag op weg.

De brochure ‘Yes! Ik ben diaken.’ is een goeie start. In ‘Yes! Ik ben diaken’ krijg je praktische handvatten om op jouw plek mee aan de slag te gaan. Deze eerste brochure geeft een goed beeld van een aantal diaconale basisprincipes en staat daarnaast stil bij de kern van je diaconale taak: je gemeente opbouwen in dienen, delen en doen.
In deel 2 van ‘Yes! Ik ben diaken’ lees je meer over diaconale thema’s zoals armoede, eenzaamheid, het geven van financiële steun en over verschillende vormen van samenwerken.

Bestel Yes! ik ben diaken (deel 1)

Bestel een full colour gedrukte versie van de brochure voor €8,95.

‘Ik heb net 'Yes! Ik ben diaken’ gedownload. Wat ziet dat er goed uit, zowel inhoudelijk als qua vormgeving. Heel compleet. Mijn complimenten.'
Dr. Bert Roor, docent Missionaire en diaconale presentie, Christelijke Hogeschool Ede

Yes! Ik ben diaken (deel 1)

Dit eerste deel van ‘Yes! ik ben diaken’ gaat in op een aantal belangrijke diaconale basisprincipes. Wat is diaconaat? Wat zijn de taken van de diaconie? En hoe ben je kerk in de buurt? Daarnaast gaat de brochure uitgebreid in op jouw belangrijkste taak als diaken: je gemeente opbouwen. Hoe geef je dat concreet vorm in de eredienst, in gesprekken en hoe kan een plan je daarbij helpen?

Yes! Ik ben diaken (deel 2)

In deel 2 van 'Yes! ik ben diaken' lees je meer over diaconale thema’s zoals armoede, eenzaamheid, de WMO en vluchtelingen. Daarnaast gaat de brochure uitgebreid in op het geven van financiële steun. Tenslotte behandelt deel 2 een aantal verschillende vormen van samenwerken. Dit boekje is ook goed te gebruiken als naslagwerk.

Diaconaal Steunpunt is

Derk Jan Poel

Teamleden van Diaconaal Steunpunt