Newbornlife eindejaars-verdubbelingsaktie 2017

Afgelopen december hield stichting Newbornlife Nederland een eindejaarsaktie en haalde hiermee €. 21.436,= op. De opbrengst werd door een anonieme donor verdubbeld tot €. 42.870,= en overtrof daarmee verreweg de verwachtingen. Een geweldige opbrengst voor hersteloperaties van vrouwen in Afrika met een gat in hun urineblaas. Wat een zegen!

Newborn life kan kerken en particulieren sinds de invoering van IBAN niet meer ieder afzonderlijk bedanken, omdat de herkomst van een gift niet altijd meer zichtbaar is op de afrekening van de bank. Vandaar onder andere via deze weg: Hartelijk dank!

Jubileum

Stichting Newbornlife Nederland bestond in oktober j.l. 10 jaar. Helaas geen reden voor een feestje: er wachten nog duizenden vrouwen met Vesico Vaginal Fistula op een gratis hersteloperatie. Wij gaan gewoon door, doe je ook mee?

Newbornlife

In Afrika leven meer dan 2 miljoen vrouwen met de schrijnende gevolgen van VVF (Vesico Vaginal Fistula). Door een bevalling die té lang duurde en waarbij geen medische hulp kon worden ingeroepen ontstond ‘een gat’ in de blaas, waardoor alle urine ongecontroleerd wegstroomt. In de meeste gevallen stierf de baby tijdens de gecompliceerde bevalling. De vrouw moet daarna alleen verder met stank en schaamte. Veel van deze vrouwen worden uitgestoten door hun omgeving en de Afrikaanse maatschappij. Ze leven een eenzaam en uitzichtloos leven. Zij horen er niet meer bij…

Newbornlife is een initiatief van enkele vrouwen in Nederland die ‘iets willen doen’ voor deze vrouwen in Afrika. Door zoveel mogelijk ‘vergeten’ vrouwen in Afrika een gratis VVF-operatie aan te bieden, kunnen vele vrouwen per jaar geholpen worden. De stichting zamelt geld in, waarmee de vrouwen aan boord van het hospitaalschip van Mercy Ships geopereerd worden. Tijdens en na de herstelperiode in het ziekenhuis wordt de vrouw, waar nodig, weer ‘op weg’ geholpen, door bijvoorbeeld het verstrekken van een bijbel en nieuwe kleding, het aanleren van een vak en het aanbieden van psychische en maatschappelijke begeleiding. Voor velen van hen in alle opzichten ‘een nieuw leven’.

Meer informatie over de stichting vind je op www.newbornlife.nl.