Kadotip voor nieuwe diakenen

handboekAls je ‘ja’ zegt op de vraag of je diaken wilt worden, word je direct met allerlei vragen geconfronteerd. Maar ook als ervaren diaken loop je soms tegen ingewikkelde problemen op.

Wat zijn precies de grenzen van mijn taak? Hoe signaleer ik problemen? Hoe werk ik samen en met wie? Hoe werkt schuldhulpverlening precies? Hoe draag ik mijn taak over aan een nieuwe generatie? Hoe ben ik diakenen voor jongeren? Hoe schakel ik de gemeente in? Hoe selecteer je goede doelen voor ondersteuning? Hoe vindt verantwoording plaats? Hoe communiceer ik transparant? Dit boek staat boordevol informatie, tips en inzichten voor zowel beginnende als ervaren diakenen.

Het handboek is nu ook te bestellen via de webwinkel van het Diaconaal Steunpunt. Je betaalt bij het bestellen van dit boek geen verzendkosten.

Het handboek is een ideaal kado voor nieuw bevestigde diakenen. Maar ook voor ervaren diakenen biedt het boek veel relevante informatie. Van harte aanbevolen. Je betaalt bij het bestellen van dit boek (tijdelijk) geen verzendkosten.

Auteurs en medewerkers aan dit boek zijn: Hayo Wijma, Trudy Luth-Eijkelenboom, Derk Jan Poel en Lútzen Miedema, René Erwich, Willemijn Döpp, Lisa Borgerhoff-van den Bergh en Martijn Dekker. Allen zijn afkomstig uit verschillende protestantse kerken.