Jeugdwerk en diaconaat verbinden

Delen is zo goed als vanzelfsprekend! Als je voor een tijdje weggaat, zet je jouw woning tegen een leuke vergoeding op Airbnb. Of je bent beschikbaar om te couchsurfen waarbij je een gratis bed beschikbaar stelt voor reizigers via een ledensite. En een foto of mp3’tje wordt tegenwoordig eenvoudig gedeeld met de smartphone. Als de accu van de smartphone van een van je vrienden leeg is, dan mag er natuurlijk gebruikgemaakt worden van jouw power pack.

Voor jongeren betekent iets weggeven niet langer dat je iets kwijtraakt. Het heeft voor hen eerder de betekenis: delen is vermenigvuldigen. Door te delen laat je de ander genieten van wat je hebt ontvangen, zonder dat je er zelf slechter van wordt. Het idee is juist dat iedereen er beter van wordt. Jeugdwerk en diaconaat is daarom een heel vanzelfsprekend onderwerp. Wat misschien minder vanzelfsprekend is, is het samenwerken als diaconie met het jeugdwerk en andersom. Om die samenwerking op gang te helpen of te versterken, organiseren de landelijke jeugdwerk- en diaconale organisaties van de NGK, CGK en GKv samen regiobijeenkomsten over het thema Jeugdwerk en Diaconaat. Dit doen we onder de programmanaam ‘Deel Je Leven’. Het begeleidende e-book kun je als pdf downloaden.

Eerste bijeenkomst

De eerste bijeenkomst is op 23 november 2017 van 19.45 tot 22.00 uur, met inloop vanaf 19.30 uur.

Locatie
Wijttenbachweg 23
2341 VX in Oegstgeest

Een interactieve avond voor diakenen en jeugdleiders. Samen gaan we aan de slag met het verbinden van jeugd en diaconaat. Omdat we geloven dat diaconaat een van de sleutels is om jongeren het evangelie te laten zien en ervaren. Dus meld je snel aan en kom 23 november ook naar Oegstgeest.