Jaap van den Bos nieuwe voorzitter Micha Cursus

Dominee Jaap van den Bos is de nieuwe voorzitter van de stuurgroep Micha Cursus. De stuurgroep is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en verspreiding van de Micha Cursus. Deze cursus wil christenen motiveren en praktisch begeleiden om goed en recht te doen in de alledaagse dingen.

Jaap van den Bos, dominee in de Kristalkerk in Hengelo (GKv), heeft per oktober het stokje overgenomen van Carla van der Vlist (Kerk in Actie) die al sinds de start in 2007 bij betrokken is bij de Micha Cursus.

Van den Bos gaat de vrijwilligersfunctie naast zijn predikantschap uitoefenen. Als voorzitter van de Micha Cursus stuurgroep hoopt hij de verdere verspreiding van de cursus te ondersteunen.

Geloven moet volgens mij ook iets zijn van de praktijk. De cursus is daar een handige tool voor. Tegelijk is het niet alleen doe-erig, maar met een goede Bijbelse onderbouwing. Het is niet saai en grijs, maar juist heel ‘hip’. Als je heel praktisch bezig gaat met leven in gerechtigheid krijg je er zoveel voldoening en bevestiging voor terug in je geloof. Veel mensen hebben nog koudwatervrees, juist daar wil ik verandering in brengen.

Jaap van den BosVoorzitter stuurgroep Micha cursus