Menu

Interactief gebed

Om mensen te betrekken bij de dienst en om uiting te geven aan de onderlinge verbondenheid, kun je gemeenteleden vragen om online gebedspunten in te leveren. De Verbindingskerk in Heerde gebruikt hiervoor Mentimeter.

In hoofdlijnen werkt het als volgt:

  • Geef via de beamer aan dat mensen gebedspunten kunnen inleveren via Menti.com. Laat de code zien die mensen moeten invoeren.
  • Zing ter voorbereiding op het gebed een lied.
  • Introduceer vervolgens Mentimeter. Noem de website en de code hardop, voor die mensen die niet meekijken, maar alleen meeluisteren.
  • Geef mensen vervolgens een aantal minuten de tijd om gebedspunten aan te leveren.
  • Bid vervolgens voor de punten die genoemd zijn.

Na de dienst kun je een pdf maken van alle gebedspunten en die naar de gemeente mailen en hen vragen om hier in de komende week verder voor te bidden.

Zien hoe dit werkt? Bekijk dan de dienst van de Verbindingskerk in Heerde (vanaf 29.22 minuten).

"Gaaf, vanmorgen kregen we 81 gebedspunten via Mentimeter. Ik heb de mensen gevraagd thuis 4 of 5 van het scherm te kiezen en er hardop voor te bidden. Via pdf zijn alle 81 punten na tijd in de groep op Facebook gedeeld. Mooi middel!"
Rene Barkema, predikant GKV Amersfoort Centrum

Veel gestelde vragen over erediensten

Inspireer elkaar!

Er komt in deze tijd ontzettend veel creativiteit los. Dat is geweldig inspirerend om te zien. Daarom willen we al die mooie ideeën hier delen met anderen. Dus heb je zelf een mooi idee of goede suggestie? Geef het aan ons door! Samen staan we sterker.

Diaconaal Steunpunt is

Derk Jan Poel

Teamleden van Diaconaal Steunpunt