Genieten van genoeg

Martine Vonk, lector Ethiek en Technologie aan hogeschool Saxion, heeft het eerste deel van de nieuwe Micha-boekenreeks geschreven. Het boek werd gepresenteerd tijdens het jubileumconcert van Micha Nederland. In het boek vertelt Vonk over duurzamer en eerlijker leven in de alledaagse praktijk.

Het boek draagt de titel ‘Genieten van genoeg’. Dat lijkt een tegenstelling maar Vonk beschrijft in haar boek hoe Jezus laat zien dat je gelukkiger kunt worden van minder. “Jezus leert ons dat als je Gods koninkrijk zoekt, hij zal geven wat je nodig hebt. Geef en je zult ontvangen, deel met anderen en je hebt zelf genoeg. In het koninkrijk van God is er genoeg voor iedereen”, aldus Vonk.

Het boek haakt aan bij alledaagse thema’s en weet je te raken als het gaat over gedrag, bezit en de ander. De auteur plaatst op luchtige wijze kritische kanttekeningen bij ons comfortabele leven. Ze schrijft onder meer over ontspullen, opkomen voor recht en het bubbelbadgeloof.

Het boek is ingedeeld in thema’s en geeft op heldere wijze concrete antwoorden vanuit de Bijbel. Ieder hoofdstuk bevat actiepunten om mee aan de slag te gaan en gesprekspunten om over door te praten.

Martine Vonk promoveerde op de studie Sustainability and Quality of Life. Ze woonde daarvoor bij de Amish en de Benedictijnen. Zij is actief in de politiek, publiceert geregeld en is lector ethiek en technologie. Het boek ‘Genieten van genoeg’ is het eerste deel in de nieuwe boekenserie van Micha Nederland, uitgegeven door Buijten en Schipperheijn.