Menu

Dienen, delen en doen

We zijn geroepen om het evangelie te leven in ons dienen, delen en doen. Deze drie woorden horen bij elke christen en kunnen niet worden uitbesteed aan een aantal specialisten in de gemeente.

Dienen

Jezus zegt van zichzelf dat Hij is gekomen om te dienen. Ook wij moeten hierom bekend staan. Dienen betekent dat je het beste in de ander naar boven haalt door het geven van je tijd, aandacht, hulp en middelen. In onze omgang met elkaar en anderen zal dienen hét onderscheidende kenmerk zijn.

Delen

Het evangelie maakt van ons gulle mensen. Dat zie je duidelijk bij de gemeente in Handelingen (Hand. 2:43-47). Delen hoorde daar helemaal bij het gemeenteleven. Het viel zo op dat de gemeente zelfs in een goed blaadje stond bij de rest van het volk. Ook wij delen ons geld, onze tijd, onze energie en aandacht. Zo hebben we onze naaste lief als onszelf. Hoe gul ben jij?

Doen

‘Als je van mij houdt, doe je wat Ik heb gedaan’, zegt Jezus. Geloven wordt zo heel praktisch. Niet voor niets wordt het diaconaat ook wel de handen en voeten van de kerk genoemd.  De kerk is op haar mooist wanneer ze liefde, genade en herstel van gebrokenheid in de praktijk brengt. Als kerk willen we graag vertellen over Gods liefde en we willen anderen die liefde laten ervaren door onze woorden in praktijk te brengen. Diaconaat is dus een prachtige manier om te doen wat je gelooft. Zo maken we Gods koninkrijk met woord en daad concreet.

Hoe leef jij het evangelie door dienen, delen en doen?

Diaconaal Steunpunt is

Derk Jan Poel

Teamleden van Diaconaal Steunpunt