Bewogen in beweging

een kerk met hart voor iedereen

21 november 2020

Diaconale dag verzet i.v.m. coronavirus

De diaconale dag ‘Bewogen in beweging’ wordt verzet naar D.V. zaterdag 21 november. De landelijke diaconale dag stond gepland voor zaterdag 21 maart, maar gelet op de ontwikkelingen rond het coronavirus achten we het verstandiger om de dag door te schuiven. Overwegingen daarbij zijn het minimaliseren van de risico’s op besmetting, mogelijke verspreiding via kerkbezoek daarna en het feit dat diakenen zich vaak richten op mensen met een kwetsbare gezondheid.

Natuurlijk vinden we het jammer om de dag door te schuiven. We waren al geruime tijd bezig met de voorbereidingen en de dag stond inmiddels heel stevig in de steigers. We geloven dat we een mooi programma in de aanbieding hadden. Maar wat ons betreft is dat allemaal niet voor niets geweest. Op zaterdag 21 november ben je alsnog van harte welkom. We hopen dat je er bij bent!

Hart voor iedereen

Op 21 november staan we alsnog stil bij de kerk als een plek waar lief en leed gedeeld wordt. De mooie momenten, maar ook de pijnlijke, bijvoorbeeld als er breuken ontstaan in relaties. We willen ontdekken wat diakenen kunnen betekenen op weg naar een kerk met hart voor iedereen. Daarbij kijken we naar de diaken als verbinder die samenwerkt met pastoraal of diaconaal bezoekers, ouderlingen en de predikant. Hoofdspreker op de dag is André Rouvoet. Wij zien je graag op zaterdag 21 november op dezelfde locatie: ’t Atrium in Amersfoort. Reserveer de datum alvast in je agenda. 

Inspirerende workshops

Programma

 Tijd programmaonderdeel
9.00 Aankomst bij het Atrium
Aanmelden en workshops kiezen
9.30 Centrale programma 
Opening en welkom
Introductie van het thema
Bijdrage André Rouvoet
10.50 Koffiepauze
11.10 Workshop 1
12.05 Workshop 2 
13.00 Lunch

 

Locatie

Het Atrium
Paladijnenweg 611
3813 KD Amersfoort

Let op: gewijzigde locatie!

Een initiatief van

Diaconaal Steunpunt
db cgk

Een terugblik

“De kerk is de plek om je voor te bereiden op het échte werk.” Dat was een van de boodschappen op de landelijke diakenendag van afgelopen zaterdag. Ruim 200 diakenen lieten zich inspireren voor hun mooie taak. In diverse deelsessies kregen ze praktische handvatten mee om in hun eigen gemeente mee aan de slag te gaan.