Bewogen in beweging is het thema van de landelijke diaconale dag. Het programma is gevarieerd en de workshops beloven boeiend te worden. Hoofdspreker is André Rouvoet. De diaconale dag (voorheen diakenendag) wordt gehouden op zaterdag 21 maart bij het Guido de Bres in Amersfoort.

Is jouw kerk een plek waar alle aspecten van het leven liefdevol gedeeld worden, of valt er nog wel wat winst te behalen? Tijdens de landelijke diaconale dag willen we ontdekken wat diakenen kunnen betekenen op weg naar een kerk met hart voor iedereen. We kijken naar de diaken als verbinder die samenwerkt met pastoraal of diaconaal bezoekers, ouderlingen en de predikant.

Kom je ook?

Dit thema gaat niet alleen de diakenen aan. Mooi dus als je deze dag bijwoont sámen met bijvoorbeeld wijkdames, bezoekbroeders, ouderlingen en je predikant. We hebben elkaar nodig, want een kerk zonder bloeiend diaconaat is geen kerk! Komen jullie ook?

Hart voor iedereen

Het is best lastig om als kerk oog te hebben voor iedereen in de gemeente. Oog voor ieders talenten en problemen. Tijdens de diaconale dag onderzoeken we welke verbindende rol je als diaken kan spelen, samen met o.a. de ouderling en predikant. André Rouvoet is de hoofdspreker van deze dag.

Inspirerende workshops

Programma

 Tijd programmaonderdeel
9.00 Aankomst bij Guido (locatie: Guido)
Aanmelden en workshops kiezen
9.30 Centrale programma (locatie: Atrium)
Opening en welkom
Introductie van het thema
Bijdrage André Rouvoet
11.50 Koffiepauze (locatie: Guido)
11.10 Workshop 1 (locatie: Guido)
12.05 Workshop 2 (locatie: Guido)
13.00 Lunch (locatie: Guido)

 

Een initiatief van

Diaconaal Steunpunt
db cgk

Een terugblik

“De kerk is de plek om je voor te bereiden op het échte werk.” Dat was een van de boodschappen op de landelijke diakenendag van afgelopen zaterdag. Ruim 200 diakenen lieten zich inspireren voor hun mooie taak. In diverse deelsessies kregen ze praktische handvatten mee om in hun eigen gemeente mee aan de slag te gaan.