Menu

De BabyBullenBank

Bij de BabyBullenBank in Den Haag kunnen moeders terecht die spullen (bullen) nodig hebben voor hun baby. Deze moeders hebben zelf niet de middelen om kleding, luiers, een bedje of een wandelwagen te kopen. Ondertussen zijn er mensen die op hun zolder gebruikte babyspullen hebben staan en ze niet meer nodig hebben. Door vraag en aanbod samen te brengen, kunnen moeders aan hun baby de zorg geven die het nodig heeft.

Babypakket

Iedereen die babyspullen over heeft, kan deze inleveren bij de BabyBullenBank. Vrijwilligers sorteren vervolgens de ingebrachte spullen en stellen een babypakket samen. Mensen die aankloppen bij de BabyBullenBank zitten vaak in de bijstand, de schuldsanering of zijn vluchteling. De aanvraag verloopt via officiële instanties waar de moeders bekend zijn. Dit om te voorkomen dat spullen worden opgehaald en op Marktplaats worden gezet om er geld mee te verdienen.

Cadeautje

De BabyBullenBank krijgt ongeveer 300 aanvragen per jaar van moeders die geen kleding of een bed hebben voor hun baby om in te slapen. Wanneer het babypakket wordt gebracht zijn de mensen erg blij. Soms krijgen ook andere kinderen in het gezin kleding. Naast deze praktische spullen krijgen de moeders ook een cadeautje. Mede door deze verrassing gaan de moeders hun zwangerschap weer als iets moois ervaren.

Overigens komen ze bij de BabyBullenBank genoeg schrijnende situaties tegen. Zo kwamen ze bijvoorbeeld in een gezin waarvan de moeder met haar baby van drie maanden nog nooit naar buiten was geweest, omdat ze geen kinderwagen had.

bullenbank

Bij de BabyBullenBank sorteren vrijwilligers de ingebrachte spullen en stellen een babypakket samen

Een warm hart dragen

Veel mensen dragen het werk van de BabyBullenBank een warm hart toe. De bereidwilligheid van mensen om babyspullen te geven is groot! Naast vrijwilligers die de bullen sorteren en er babypakketten van maken, zijn er diverse vrijwilligers die op een andere manier hun steentje bijdragen. Een van de vrijwilligers breit bijvoorbeeld dekentjes voor de baby’s.

Zelf aan de slag

Het is belangrijk om de ingebrachte spullen én de vraag van mensen goed te coördineren. Door met officiële instanties te werken voorkom je misstanden en misbruik. Natuurlijk heb je een ruimte nodig waar de spullen naartoe gebracht en opgeslagen kunnen worden. Daarnaast heb je vrijwilligers nodig die de spullen kunnen sorteren en er complete pakketten van kunnen maken met voldoende rompertjes, luiers en andere babyspullen.

STEK

De BabyBullenBank wordt georganiseerd vanuit STEK: Voor Stad en Kerk. STEK  wil mensen stimuleren om zich met elkaar te verbinden en elkaar te beschermen, elkaar te versterken en te bezielen.

Diaconaal Steunpunt is

Derk Jan Poel

Teamleden van Diaconaal Steunpunt