Bijbelleesrooster voor de veertigdagentijd

Woensdag 14 februari begint de 40dagentijd. Deze tijd is heel geschikt om je te laten raken door de barmhartigheid van God. Dit leesrooster wil je daarbij helpen. Het is opgesteld vanuit een verlangen opnieuw het belang van barmhartigheid te ontdekken. De woorden van Jezus houden ons de werken van barmhartigheid als een spiegel voor, om te ontdekken of wij wel of niet leven als zijn leerlingen. We hopen dat dit leesrooster bijdraagt aan het (opnieuw) ontdekken van het barmhartige gelaat van onze Vader als bron en voorbeeld voor onze eigen barmhartigheid.

Hoe werkt het?

Tijdens de veertigdagentijd ontvang je  op maandag tot en met zaterdag een e-mail met daarin een Bijbeltekst, een verdiepingsvraag en een gebedspunt. Je kunt het leesrooster dus makkelijk volgen via je laptop, tablet of smartphone. De gekozen teksten zijn gekoppeld aan de zeven werken van barmhartigheid. Verder heeft elke week een praktische uitdaging.

Doe mee en meld je aan

Meld je aan en ontvang vanaf Aswoensdag (14 februari) tot en met Pasen iedere dag een e-mail met een bijbeltekst, een vraag om over na te denken en een gebedspunt. Na 40 dagen stoppen de mails vanzelf.

Lees je liever van papier? Download dan het leesrooster als pdf.

Ik wil me aanmelden

Credits

Voor de uitdagingen is dankbaar gebruik gemaakt van de actie Micha 10×10.

De afbeeldingen van de werken van barmhartigheid zijn van de hand van Ade Bethune.

Dit leesrooster is een bewerking van het rooster dat in 2016 in samenwerking met Jos Douma en Peter van de Kamp is opgesteld.