Op 14 maart is het weer biddag. We staan dan stil bij onze afhankelijkheid van God en worden ons bewust van Zijn rijke zegen. Onder andere via de biddag collecte kunnen wij anderen weer tot zegen zijn. Jaarlijks stelt het Diaconaal Steunpunt daarom een aantal concrete doelen voor. Hieronder vind je meer informatie over de vier doelen voor de biddag collecte van 2018.

DIENENDE KERKEN HELPEN ALLERARMSTEN

Verre Naasten

Je naaste dienen is een prachtig verlangen, maar niet makkelijk om te realiseren. Vragen die christenen wereldwijd bezighouden zijn: hoe kun je als kerk dienstbaar zijn aan je omgeving, hoe groei je in geloof én werk je aan betere leefomstandigheden? Daarom biedt Verre Naasten het Timothy leiderschapsprogramma (TLT) aan: een bewezen succesvol trainingsprogramma opgebouwd uit inspirerende trainingen met praktische handvatten voor kerken wereldwijd.

HULP AAN ROHINGYA’S BLIJFT HARD NODIG!

Christelijk noodhulp cluster

Vorig jaar vluchtten honderdduizenden Rohingya’s uit Myanmar naar Bangladesh. Ze kwamen terecht in overvolle kampen zonder voedsel, onderdak, schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. Om de Rohingya’s in Bangladesh te kunnen helpen, werkt het Christelijk Noodhulpcluster (ZOA, Red een Kind en Tear) nauw samen met een lokale organisatie: de Christian Commission for Development in Bangladesh (CCDB). We richten ons op onderdak voor de vluchtelingen, we proberen de uitbraak van ziektes te voorkomen en we geven voorlichting op het gebied van hygiëne.

NAZORG JONGE SLACHTOFFERS CYBERSEKS

IJM Nederland

IJM Filipijnen bevrijdt kinderen uit een wereld van seksueel misbruik voor internetpornografie. Deze kinderen, van soms nog geen twee jaar jong, hebben nauwkeurige nazorg nodig. Met professionele counselors biedt IJM deze nazorg. Een nieuw leven in vrijheid wordt stapje voor stapje begeleid.

CHRISTENEN VERBINDEN AAN HULPBEHOEVENDE BUURTGENOTEN

Stichting HiP

Op biddag staan we stil bij onze afhankelijkheid van God en worden we ons bewust van Zijn rijke zegen. HiP wil christenen stimuleren om vanuit deze afhankelijkheid en zegen te helpen waar geen helper is. Dit doet HiP door christenen te verbinden aan buurtgenoten die een helpende hand nodig hebben.

Meer informatie

De kerkblad artikelen, powerpoints en rekeninggegevens vind je hier.