• Auteur
  Berichten
 • #9245

  lj
  Bijdrager

  Vanaf 1 januari collecteren we in de eredienst alleen nog voor diaconale doelen.
  Op deze manier komt ons werk als diaconie goed tot zijn recht in de zondagse erediensten en oefenen we ons als gemeente elke zondag weer dat het belangrijk is om te geven!

 • #11267

  lj
  Bijdrager

  We collecteren nu een jaar alleen voor de diaconie/diaconale doelen in onze samenkomsten. De problemen en zorgen die er waren om op deze manier te gaan collecteren bleken niet nodig te zijn! Een te kort op de begroting van de kerk is uitgebleven door dat men nu veel bewuster kijkt naar de collecte en het doel daarvan, het geld dat “normaal ” via de collecte op de rekening van de kerk kwam hebben de meeste leden bij de vvb opgedaan. We zijn als diaconie dankbaar dat we op deze manier kunnen collecteren in de erediensten en zo beter recht kunnen doen aan onze opdracht om voor te gaan in het omzien naar elkaar en onze naasten!

  Diaconie GkV Leens

   

 • #11527

  heukelumh
  Bijdrager

  Ook in Houten overwegen wij deze stap te maken.
  Wij zijn op zoek naar plannen (aanpak, communicatie, etc.). Wie kan helpen?

 • #11538

  lj
  Bijdrager

  Hallo Houten…,?

  Bedankt voor jullie reactie en een goed voornemen. Wij zijn er in Leens heel blij mee en het is zeker aan te raden om hiermee aan de slag te gaan.

  Doe maar even een mailtje naar: arjanvanduinen@gmail.com dan zal ik je onze stappen en ideeën per mail terug sturen.

 • #11560

  Derk Jan Poel
  Sleutelbeheerder

  Ook de Ichtuskerk in Den Haag is per 1 januari 2016 over naar 1 collecte per dienst. Dat besluit wordt verder toegelicht in een zogenaamde geefbrief. Die geefbrief vind je hier: http://ichthuskerkdenhaag.nl/geefbrief-2016/

   

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.